erkanbey dün itibariyle çilek fidelerim geldi.tavsiyeniz üzerine 5 çeşit ağırlıklı aromas olmak üzere dikimi tamamladım.toprak karışımı olarak yine sizin vermiş olduğunuz oranlarda (30 lt toprak,22,5 lt torf,12 lt solucan gübresi,9 lt pomza,3 lt leonardit ) kullandım.sulama borusu için delik çaplarını kürdan ebatından yukarıya doğru kibrit çöpü ebatına kadar tamamlamıştım. (kör tapada :4 delik kürdan ebatında , 60 cm yukarıda 4 delik yine kürdan ebatından az fazla,ondan 30 cm yukarıda 4 delik,..... toplam 4 sıra 4 er delik en üstteki delikler tam kibrit çöpü ebatında) yalnız ana boruya toprak 10 cm yüksekliğinde azda mıcır koyduktan sonra sanırım biraz fazla koymuşum sulama borusu biraz yukarıda kaldı.20-25 cm görünen kısmı var şu an.bunlardan yeniden bahsetmemin sebebi hem erkanbeyin tariflerini yeniden özetlemekti.hemde sorularım olacak erkanbeye. dün fideleri ekince sulama yaptım akşam üzeri yaklaşık 10 lt. su kullandım.önceki sayfalarda okumuştum erkanbey 10 lt su ile sulama yaptığınızdan sabah erken veya akşam üzeri bahsetmiştiniz.sulama konusunda takıldım,tam anlayamadım daha doğrusu.sabah akşam 10 ar litre mi sulama yapılacak? yoksa günde 10 lt yeterlimi? birde sulama borusunu doldurduktan sonra alttan 6. sıradan itibaren su fidelerin olduğu yerden su çıkmaya başlıyor, üsttekilerde herhangi bir su çıkışı yok ,su çıkışı olmayan fideler sulanıyormu bilemiyorum.en üst seviyedede aşırı su oluyor.Kök olarak fideler geldiği için belki yapraklı olsa sulanıp sulanmadığını anlayabileceğim ama şu an sizin tecrübe ettiğiniz bir metod varmı kök aşamasında nasıl anlaşılabilir?tavsiye edeceğiniz diğer tecrübelerinizide beklerim.saygılarımla
|