View Single Post
Eski 13-04-2016, 08:47   #396
erkanbey
Ağaç Dostu

erkanbey's Avatar

Giriş Tarihi: 14-08-2013
Geçtiğimiz ay budadığım çileğimin şu anki durumu geçen seneden daha iyi diyebilirim.Geçen sene bir kök çilek bir gövdeye sahipti gövdeyi kesince bu sefer sağlı sollu iki taraftanda gövdeler çıktı bu demek oluyorki daha çok gövde daha çok çilek.

Bi konuya deyinmem gerek ben geçen yıl çok uğraştım çünkü.Mayıs ayının başlarıyla sonu arasında tam meyve zamanı yani kırmızı örümcek dadanıyor bunlara ilaçlamazsan bitkiyi öldürür,ilaçlarsanda meyvede tat kalmıyor emekler boşa gidiyor yani.Neemazal(organik ilaç) kullanmıştım geçen yıl faydası oldu ama bu örümcekleri kimyasal ilaçlarda dahil tamamen yok etmenin yolu yok ama haziranın başları gibi kaybolup gidiyorlar.Onlarda biliyor işi tam verim zamanında geliyorlar.

Gelelim asıl konuya ben onların gelmesini beklemeden bu sabah ilaçlamamı yaptım neemazal ile etkisi 2 hafta sürüyor bildiğim kadarı ile 2 hafta sonra bir kez daha uygulayacağım.Bu sene lezzetli çilekler yemek istiyorum.Neemazal yaprağı kaplayan yağ gibi böceklerin yaprağı yemesini engelliyor.Böcek ya terkediyor bitkiyi ya ölüyor orada kalıp açlıktan.
Aslında bu uygulama böcekleri görünce yapılır ama ben geçen yıl çok çektim bu yıl erkenden vurdum bi zararıda yok zaten.Eğer merak ettiyseniz forumda neemazal ile ilgili konu var incelersiniz.
Bu işe benim gibi heveslenmiş kişilerin emeklerini kırmızı örümceklere yedirmelerini istemiyorum.Başına böyle bir olay geleceklere bir nevi çare olsun diye mevsimi gelmişken ekleyeyim dedim tecrübelerimi.Kimyasal ilaç kullanırsanız çilek ilacı çektiği için lezzet felan kalmıyor ama neemazal lezzeti çok fazla etkilemiyor etkiliyor olsa bile en azından doğal bir ürün.

Çileğimin şu anki durumunuda ekleyeyim.Herkese iyi çalışmalar bol çilekli seneler.

Eklenen Resimler

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön