| Fotograflarda gorunen sera oldukca buyuk. Neden tek urun var ? Cesitleme olsa, marul, kabak, patlican, fasulye, hicdegilse  bir ikisi para ederdi sanirim.
 Marul tek mahsul olarak ekilse bile  farkli zamanlarda ekilip hasata gelisi sirali olsa belki fark olurdu.
 
 Toprakda yetisen marul ile  topraksiz yetisen arasinda maliyet farki gercekte nedir bilmiyorum ama  topraksiz yetistirilenin raf omru nedeniyle bir dezavantaji oldugunu unutmamak lazim.
 
 Birkac cesit ayni anda yapilsa, ve en onemlisi dogrudan satilabilse  risk dusuk olurdu.
 
 Ismail Kuzucu arkadasin bahce/sera basliginda izledigimiz basari hem urun cesitlemesi hem de dogrudan pazarda kendisinin satmasindan kaynaklaniyor.
 
 Burada hic gormedigim bir urun, enginar. Artik   hibrit cesit var, ekildikten 100 gun sonra hasatta oluyor, bitki basina 25 adet  kadar veriyormus.  Sonra sokup tekrar dikiyorsunuz, 365 gun enginar oluyor.  Turkiye`de fidesini satanlar var, detayli bilgisi de var. Internette aramak icin : " hibrit enginar " yeterli. Bu enteresan bir urun , iri olan 1 ve ya ilk iki kafadan sonra enginar kalbi veriyor,  satamazsan hemen konservesini yapabiliyorsun, soyup suya koyunca bir ay kadar dayaniyor, yani satamadim, para etmedi at cope degil.
 
 |