Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarku
Zihni sinir projesi. Bitki yetiştirmek için gerekli 2 şeyi sağlamak imkansız ya da astarı yüzünü geçer. Havalandırma ve bitkiler için olmazsa olmaz güneş ışığı.
|
Sayın Tarku sizi tanımam etmem nasıl bir refah düzeyiniz var ya da hayat felsefenizi bilmem. Beni tiye alarak konuşmalarınızdan nasıl biri olduğunuzu tahmin ediyorum. Hobi amaçlı değil direk canlı amaçlı forumda olduğum için anlayamadığım için özür diliyorum. Birazdan yazacaklarıma elli tane cevap verebileceğini de biliyorum ne yazacaksın hiçte umurumda değil onu baştan söyliyeyim...
Öncelikle sizin çok bilmiş beyanlarınızı çürüterek sizi konu dışı etmek istiyorum ardından çok çok üzüldüğüm konuları paylaşmak istiyorum.
İmkansız dediğiniz Güneş ışığı 150 milyon kilometreden dünyamıza vardığına göre ayna, yansıtıcı
vb. şeylerle istediğiniz yere ulaştırılabilir
inşaatı buna göre yaparsanız aslı astarına geçmez ve bunun haricinde yapay ışıklarla da bu sağlanabiliyor. Denemeden korkmayın. Ben binayı kiraladığım için yapay ışık kullanıyorum. İlerde bir bina yaparsam güneş ışığından yaralanacağım.
Havalandırma konusuna cevap bile vermeye gerek yok ama oksijen kalitesinden vs den bahsedip milletin midesini bulandıracağını iyi bildiğim için cevap veriyorum. Bir çok bildiğiniz tahmin ettiğiniz yöntem var onlarda soru işaretleri varsa direk ozonlu temiz hava kullanın çok pahalı bir şey değil. Ozon da normal havaya göre 17 kat daha fazla oksijen vardır. Bunların haricinde havalandırma derken iklimlendirme demek istemişsindir. Sanırım bunun içinde klima öyle çok büyük maliyet değil. Bende 4 adet bulunuyor milleti yalandan korkutmayın. Herkes bir klimanın maliyetini ve aylık ne kadar yakabileceğini aşağı yukarıbilir.
Planları olan arkadaşlar aklınıza bir şey geliyorsa nasıl yapayım diye fikir sormayın. Tabi ki burada bilgili kişiler var onlardan bilgi alın ama nasıl yapacağınızı kendiniz belirleyin. En çok karşılaşacağınız tepki olabilir ama ufaktan dene şeklinde olacaktır. Bu ufak denemelerde heyecanınızı harcamayın icraata başlayın zorluklarla karşılaşınca da korkmayın aşılmayacak hiç bir sorun olmaz... Forumda doğal olarak hobi amaçlı takılan kişiler fazla olduğu için sizin ticari beklentinizi, paraya ne kadar ihtiyacınız olduğunu bilemezler. Çok iyi biliyorum ki ne iş yapsam diye düşünürken bu forumda kendinizi bulduğunuzu. İyi araştırın ve uygulayın gerisini düşünmeyin. Bir pastahane açıp iş tutmazsa orayı başka yere çeviremezsin. Ama tarım öyle değil. Cesaretli olun bu ülkede tarım ve hayvancılık konusunda hiç kimse bir şey bilmiyor. Bölge bölge incelendiğinde aynı hava koşullarına sahip diğer ülkelerin verimleri incelerseniz demek istediğimi anlarsınız. Hele hayvancılık tam kepazelik ülkemizde çiftlikleri hesaba katmazsak süt ortalaması günlük 5-6 LT İsrail de bir inek 45 litreden az süt verirse verimsiz diye kesiliyormuş. Şaka gibi gerçekten.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarku
Ay ne güldüm, ne güldüm. Mantık nasıl bişey yaw? duruma göre değişiyor mu? Bu arkadaş bir şaka yaptı. Mantıklı diyen bile çıktı.
|
Bende sana güldüm allah sizin gibilerin yokluğunu eksiltmesin sizin gibiler yüzünden kimse bir şey denemiyor bende kütür kütür para kazanıyorum gülmeye devam et canım sen.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selim_50
sayın peskudal, 7. katta maydanoz yetiştirir demeti 1 tl ye satarsın, bence de çok mantıklı bir proj  )
|
Maydonoz değil de benzeri bir şey yetiştiriyorum aylık kazancım 25.000 TL şuan. ikinci mahsulü alınca tüm masrafım çıkıyor kara geçiyorum. Ondan sonraki kazandığım paralar ile bir dernek kurup finansmanı olacağım derneğin adınıda
Kendini Çok Şey Biliyormuş Gibi Lanse Edenleri Yaşatma Derneği koyacağım. Siz olamasanız biz de olmazdık var olun selim_50 gibiler.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi schehkriar
hikaye basit, delinin biri bir kuyuya bir taş atarsa , kaç akıllı çıkarır , işte bunu tartışıyoruz burada.
|
schehkriar sen ne iş yapıyorsun bu değerli vaktini ne tür işlerle harcıyorsun. Cevap yazmanı beklemiyorum değerli vaktini buraya harcarsan şirketlerin borsa da değer kaybeder batarsın.. Ya arkadaş iyi güldürdünüz beni iyki varsınız diyeceğim ama ülkem adına üzülüyorum. Bir şey bilmemek ayıp değil ama bilmiyorken biliyormuş gibi davranıp milleti engellemeyin yazık günah Kudret Tezel isimli bir kullanıcı var sanırım forumda en bilgili kişilerden biri bu kişi bile kimseye olmaz demiyor şöyle yap dene diyor. Biz tarım ve hayvancılık konusunda yavaş yavaş ilerleyemeyiz bizim arayı kapatmamız için uçmamız lazım. Burada gücü olan 5000 lira 10000 lira 20000 lira 50000 lira riske edecek bu işler balkonda 50-100 liralık denemelerle olmaz. Burası hobi amaçlı bitki yetiştiricilerinin takıldığı bir forum ona eyvallah ama benim bir vatandaş olarak bu kadar geride olmamız zoruma gidiyor.