Merhabalar.Antalya da yaşıyorum.sahil kesiminden yaklaşık 250-300 metre rakımda çeşitli meyva ağaçları dikmiştim geçen yaz başında.2 tane portakal ağacı 5 yaş fidan alarak diktim maşallah hiç bir problem yok ve çok güzel odu. Limon fidanım da 4 yaştı üst dalarındaki yaprakları kurudu sarardı ve döküldü dallarıda kurumaya yüz tutmuştu bende budadım alttan çok güzel sürgünler verdi.
Geelim mandalinalarıma. 2,5 yaş fidanlardı. bunlarda çok güzel filizler vermişti ama kışı atlatamadı sanırım veya bir hastalık musalat oldu bilemiyorum üst dalları kurumaya başladı ve yapraklarını birer birer döktüler.şu an nisan ayı yeni filizler çıkarttı ama çok cansız ve sarargın gibi duruyor.. ziraatçilere danıştım. birisi güve diyor,diğeri uçkurutan hastalığı diyor, bir diğeride kıvırcık hastalığı ve demir eksikliği diyor. yerli bir vatandaşta hem mantari hastalık var hemde kışı atlatamamış bu fidan onun için dedi..
Şubat ayında 15*15*15 kompoze gübremi verdim mart ayında da şeker gübresini verdim. ama halaa dökülmeler ve kurumalar devam ediyor.
Fotoğraf yükleyemedim