Konu: abk / Bahçe
View Single Post
Eski 09-04-2016, 19:59   #192
abk
Ağaç Dostu

abk's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2007
Bahcemde beni ot yolmak haricinde en cok yoran ikinci sey Nergis, sümbül gibi soganli bitkilerimi o saksıdan bu saksıya, sonra minicik depoya aktarmak yoruyor. Muscariyi cok seviyorum. Eski tarz sümbülleri de. Ama baharda acip sonra geçince yerleri bos kaliyor diye topraktan çıkarıp saksıya aldım gecen yil. Yabanci sitelerde soganlilarain saksıya ust üste ekilebildigini gorunce, sogan büyüklüğüne gore kat kat ektim. Baharda cok sıkışıp hatta altta olanlarin cürüdügünü gorunce tekrar saksılar bosaltilip soganlari baska saksılara dağıttım. Boyle de bir suru saksı oldu ve cok daginik durdu. Nihayet bugun saksılardan söküp karton kutulara aldım. Bir cogunu kaybetmisim.
Bu isin bir kolayi olmali. Topraga ekip yaprakları solmaya baslayinca ayni anda yetişip olusan boşluğu kapatacak bitkiler olmali. Sitede soganlilar ile ilgili bolumleri okudum ama aklıma yatan bir çözümde bulamadım. Bahcemde güller olsa altına muscari ekebilirdim mesela. Muscari geçerken gül dallanip budaklanirdi. Soğanlarımı acerlerin altına mı eksem? Acerin köküne zarar verir mı sizce?

abk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön