Konu: abk / Bahçe
View Single Post
Eski 08-04-2016, 20:02   #183
gilan
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Acer'lere çok sevindim.
Türlerini biliyor musunuz?

Ayrıca fotoğraftan gördüğüm kadarıyla Acer, ortanca, hosta bir arada. Çok güzel olacak orası.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi abk Mesajı Göster
Bahçenin gunes alan yerleri sınırlı. O bölgeye ileride büyüyüp yayılacaklarını da düşünerek boy sırasına gore Ekim yapmaya calisiyorum. Yildizlar arkada, araya cosmos, kral kizi falan ekerim diye dusundum. Onlarin onunde susen, daha onde ise daha kisa boylu bitkiler. Bahce icin bir cizim programi falan kullanmadigim icin her sey hayal gücüme kaliyor. Hataları fark etmekte zaman aliyor bu durumda. Ektiğim her sey daha topragın altindayken bahçenin bir kac yil sonrasını hayal etmek cok zor.
Nasilsa benim bitkiler gezmeyi cok seviyor. Beğenmediğim olursa ya da yerini sevmeyen falan yer değiştiririm ben de.
Kral kızı neymiş diye baktım, zinnia çıktı. Onun Türkçe'si kirli hanım çiçeği diye geçiyordu. Kirli hanımlıktan kral kızlığına terfi etmiş, güzel olmuş.
Bana süsenin boyu zinniayı geçer gibi geldi bu arada.

Bence ne kadar plan da yapsak, tasarım programı da kullansak böyle şeyleri denemeden görmek imkansıza yakın. Her bahçenin koşulları farklı çünkü. Neyin nerede ne kadar gelişeceğini kestirmek zor. Araştırıp fikir yürüttükten sonra deneyip-görüp-taşıma yöntemine yürekten katılıyorum.

Bahçenin gölgesi nereden kaynaklanıyor?
Bina mı, ağaç falan mı?

Bu arada geçen gün şöyle bir plan gördüm. Spesifik bitki türleri çok mühüm değil ama uzun, orta ve kısa boylu bitkilerin dağılımı çok hoşuma gitti, kullanırım diye kaydettim. Belki sizin de işinize yarar.

Name:  2c011478c4cc3c98c8aa7281431a2c61.jpg
Views: 439
Size:  16.6 KB
Kaynak: https://www.pinterest.com/pin/102527328995687539/

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön