Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aslanaslan11
Merhaba arkadaşlar,
bende bauhaus tan 6 fide çilek almayı düşünüyorum. bu konuda çok bilgisizim. hatam olursa affola.bazı konuda kafamda soru işaretleri var. yardımcı olursanız sevinirim.
1- toprak nasıl olmalı. torflu toprak ve solucan gübresi alıp karıştırsam verimli olur mu.
2- volkanik torflar gördüm kahverengi taşlar gibi. bunları saksının altına döksem ve çileklerin toprağa değmemesi için döksem iyi olur mu.
3- çilek fideleri saksıya ekerken kökteki eski toprağı temzleyip toprağa eksem daha mı iyi olur kökü zarar görür mü
teşekkürler.
|
torf kesinlikle kullanma ziyan edersin torfta asla verim alamazsın. gübre olarak solucan **** koyun gübresi olması fark etmez sönmüş bulabilirsen tavuk gübresi çok daha güçlü ve uzun etkili olur.düzgün bahçe toprağı edin fideleri alacağın yerde Hindistan cevizi torfu var bunu bahçe toprağı ile karıştır hem su tutma özelliği kazanır hemde toprak bitkiyi sıkamaz kurusa dahi. ben bu sene çok kullandım ve faydasını gördüm sonuçları çok iyi kolay kolay toprak kurumuyor.
**** bu toprağı kullanabilirsin compo sana markasının sebzeler için olanı var hiç bir katkı maddesine gerek kalmadan kullanabilirsin çilek ve diğer sebze türlerinde denedim sonuçları oldukça olumlu oldu.