View Single Post
Eski 04-04-2016, 20:25   #240
dongyul
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan Mesajı Göster
Az önce telefonda anneme ”Dün fasulyeleri bardaklara ektim” dedim. (Sevgili dongyul, kulaklarınız çınlasın, beni fasulyeye de bulaştırdınız! )
”Fasulye yerine ekilir ama” dedi. Benim de aklım karıştı.
Acaba zaten çok çabuk büyüdüğü için mi yerine ekiliyor, yoksa şaşırtılmayı mı sevmiyor?

Sayın Gilan fasulye yerinede ekilir viyollere (bardak) de hiç sıkıntı olmaz. Direk toprağa ekip kurda kuşa böceğe yem olcağına viyollerde daha sağlıklı sıfır zararla fideniz olur.

- Benim tecrübem şu ki fasulye viyollerde hızlı çıkış yapıp asıl yerine ekildiğide hiç adaptasyon sorunu yaşamadım.

- Ayrıca benim gibi küçük bahçesi olanlar sürekli ekim yaptığı için boş alanı olmaz. Fasulyelerin çıkışı fide haline gelmesi en az 15 - 20 gün alır. 15 gün süre zarfında fasulyelerin asıl yerleri başka sebzeler yetişmeye devam eder. Alanınız boş kalmaz.

- Ben çoğu zaman viyollere ekim yaparım. Hatta bugün 350 tane sırık fasulye ekimi yaptım. Bizim toprak çok sıkı olduğu için fasulye topraktan çıkamayıp başı kırılıyor bu yüzden ben bu tarz viyollere ekimi benimsiyorum sıfır tohum kaybı oluyor.

Umarım anlatabilmişimdir ^^

Bol bereketli ürünleriniz olsun inşallah yedikçe beni hatırlarsınız.

* Bu arada buradaki kişilere fasulye ekimini ben öğrettim sayılır kaliteli tohumla benim sayemde tanıştı bir çoğu ve artık maalesef kimse bahçe yapmıyor... Fasulye Türkiye'de en pahalı sebzeler arasında yerini koruyor hele ki erken üretim yaparsanız ciddi paralar kazandırıyor...

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön