Domatesler kızarmaya başladı.
Bugün 4 Nisan. Çekirdekleri 4 Aralıkta dikmiştim. 120 gün oldu. İlk domatesler kızardı. Birçok salkımbaşı domates sarardı veya kızardı. Kışı kalorifere yakın geçirenler ilk kızaranlar. Daha çok büyüyenler biraz daha uzakta olanlar.
Domateslerin büyüme ve kızarmasında biraz yavaşlama hissettim. Yaprakları erken mi budadım acaba dedim. Değilmiş. Serayı fazlaca ihmal etmişim. Birçok damlama memesi tıkanmış, depo yemyeşil yosun olmuş. Pompa öyle, ara borular öyle. Ben sözde beslenme saatlerini artırdım, ama beslendikleri falan yokmuş son zamanlarda.
Dün epeyce bir temizlik yaptım. Tıkanan memeleri temizledim. Depoyu yıkadım. Pompayı ve boruları yıkadım. İlk günkü gibi olmasa da rahatça besin akışı sağlayacak duruma geldiler. Tabii şimdi havalar ısındı, daha çok kontrol etmek gerekecek.
Bugün taze stok besin de hazırladım. Şu an günde 25 litre yani bitki başına bir litre kadar besleniyorlar. EC 3.0 civarında. Çiçekler tavana yapıştı. Daha fazla askı işi ile uğraşamayacağım. Bir yerlere uzanacaklar. Tepedeki 4 ve 5inci nesiller de meyve bağladı. Onlar da büyüsün, yeter.
|