View Single Post
Eski 04-04-2016, 06:29   #234
gilan
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi abk Mesajı Göster
Sebze bahceniz icin cimlenen tohumlara bakınca hiçte oyle çekirdek aile gibi durmuyorsunuz sevgili gilan. Sülalece ayni yerde yaşayıp, eşe dosta da dağıtırım diye düşünmüş gibisiniz.
O biraz kendini bilmemezlikten oldu. Bu kadar yüksek çimlenme oranı tutturmayı beklemiyordum.
Ama aslında pek çekirdek aile olarak da kalmıyoruz, orası doğru. 4 aydır eşimin amcası ve yengesi buradaydılar. Geçen hafta gittiler. Sonbaharda tekrar gelsinler diye bir sürü lobi çalışması yaptık, çok tatlı insanlar. Ufaklığa bakmak için gelmişlerdi ama bize yardımcı olmadıkları konu kalmadı. Henüz anlatmaya fırsat bulamadığım sebze yataklarımızın işçiliğinin büyük kısmını onlar yaptılar.
Yazın da annelerimiz, kardeşlerimiz, kuzenler derken en az 7-8 kişi oluruz. O yüzden hasat tüketilir diye umuyorum. Zaten fazlasını konservelemek konusunda da tamamen gelecek olanlara güveniyorum. Yoksa benim iş+bebek+bahçe ile ona zamanımın kalması imkansıza yakın.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi abk Mesajı Göster
Pazardan aldigim Bellis perennis in adini hatirlayamadim. Yarin sabah bahceye dikmem gerek ve isteklerini ogrenmek amacıyla siteye girdim. Bitkinin adini hatirlayamayinca gilan in sayfada neler var diye baktım. Aman Allahım, benim cicek bu sayfada, hatta adres bile verilmis.
Ne kadar sure çiçekli kaldığını bilen var mı?
Güzel tesadüf olmuş.
Papatya ve benzerlerini ben de çok seviyorum. Aklımda 4-5 çeşit var. Kimi kasımpatı ailesinden, kimi asterlerden, kimi bellislerden... Bu sene birer kök alıp deneyeceğim. Duruma göre seneye yer değiştirip, beğendiklerimin kök sayısını artırırım diye düşünüyorum.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön