@ YeniGine, Yaradan gönlünüze göre versin, tazesinden yemek için illa ekip biçmeye gerek yok. Bana kayıtlı yaşlıca karı-koca ilaç yazdırmaya geldiklerinde beni çağırdılar evlerine. Ota çöpe çiçeğe ilgimi bilenlerle yollarımız çakışıyor arada sağolsunlar. İş çıkışı uğradım, teyze çayı demledi hemen, amca ufaktan kalem aşı ve göz aşısını anlattı, "yapamazsan çağır" diye de ekledi. Hayvan gübresiyle evin önündeki 300 m.kare yerde ufak tefek ürün yetiştiriyorlar. Domates-biber-patlıcan dikeceklerdi önümüzdeki hafta. Üç ayrı yerde irili ufaklı kümeslerde tavuklar var. Bir köpek ve dışarıda dayak yiyip gelen patileri burnu kan içinde bir kedi. Bahçenin her tarafında rengarenk çiçekler. Yağ tenekesine, konserve kutusuna, plastikten-kilden yapılmış saksılara, öylece toprağa ekilip dikilmiş satın alınmış, çoğaltılmış, komşulardan edinilmiş rengarenk çiçekler yerleştirilmiş.
Amca verdi elime bıçağı "sök istediğin kadar taze soğan ver sarımsaklardan" dedi. Çekindiğimi görünce aldı eline küreği kendisi söktü.
Teyzede ısırganların başına çöküverdi ağrılı dizleriyle ve çıplak ellerle bir torba toplayıverdi. Ellerin acımıyor mu dediğimde ise iyi geliyor ellerime dedi.
Etrafınızda hep böyle güzel, eli açık, doğal, anlayışlı insanların olmasını dilerim.