Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul
Sevgili gilan, solanum bile varmış.  Sizin bilgili ve bilinçli eklemelerinizle bu bahçe çok güzel olacak. Sabah gözümü açtığımda, gilan bahçede alıyorum soluğu, ferahlıyorum.
Acerler, heucheralar harika. Renkli yapraklı bitkileri daha mı çok seviyorum ne?
Hele şu günlerde bizim bahçede bir karışıklık, bir inşaat sürüyor ki yakında aklımı kaybedebilirim. Çiçek adası diye kendime ayırdığım bölümün bile kenarlarına döküntüler koyulmuş. Sıkıntı ve stresimi bu bahçe alıyor neyse ki.
Bir de sincaplar, en çok saydığınız meyvelerden, kayısıya dadanıyorlar. Şekil A'da görüldüğü gibi. Şeftali, nektarin, erik için sorun yok.
Daha bizi bekleyen çok şey olduğunu tahmin ediyor ve sabırsızlıkla bekliyorum. 
|
Benim bahçemde ferahlamanıza mı sevineyim, kendi bahçenizde canınızın sıkılmasına mı üzüleyim bilemedim.

Ama bu inşaat da geçer, siz hepsini eskisinden de güzel yerine koyarsınız.
Ben de renkli yapraklı bitkileri çok seviyorum. Görüntüyü çok dolu dolu renklendiriyorlar. Bir kaç da kırmızı yapraklı çalı dikmek istiyorum zamanla.
İş yerindeki müdürümün anlattığına göre bahçelerinde bir şeftali ağacı varmış. ”Geçen sene 200 tane falan şeftalisi vardı, 3'ünü yiyebildik” dedi. Tam ”Şeftaliler artık olgunlaştı, yarın toplayalım” demişler, o gün hepsini indirmiş sincaplar. ”Olgunlaşma zamanını insandan daha iyi takip ediyorlar” dedi. Bizim bahçede de sincaplar cirit atıyor. O nedenle bayağı korkuyorum. Gerçi müdürüm bahçeyle çok ilgili bir insan değil. Kocası ilgileniyormuş daha çok. O nedenle hikayede yanlışlar olabilir. Ağaç aslında kayısı ağacı falan olabilir.
Ama bizim sincaplar da meyve seçmiyor hani. Portakala yaptıklarına bakar mısınız? Bu kadar güzel sıyırmak da bir marifet. Kıtır kıtır kemirmiş kabukları da. Diş izleri bile seçiliyor...