View Single Post
Eski 02-04-2016, 02:15   #202
gilan
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mücevher Çalısı Mesajı Göster
Ön bahçe için kaya bahçesi güzel fikir, tek endişe dışa açık olması (Amerika nasıl bilmiyorum ama bizim memlekette olmaz sanki)

Yarı gölge isteyen sukulentler benim kendi tecrübeme göre; Sedumlar, Sempervivumlar, Telgraf Çiçekleri. Ben balkonda yetiştirdiğim için daha çok etkileniyorlar bu bir gerçek tabii ama anladığım kadarıyla yazın tam güneşte bunlar bozuluyor. Telgraf çiçeklerinin bir çoğu yeter ki aydınlık olsun gölgede yetişebiliyor...
Burada böyle bir endişe yok. Kargo şirketleri bile paketleri kapının önüne koyup gidiyor, akşam eve gelince alıyoruz. Batı çok ahlaksız ya sözde...

Öneriler için teşekkürler. Yıllar önce evde bir telgraf çiçeğim vardı. O zamanlar bitkiden de hiç anlamıyordum. Yetersiz ışık, kötü toprak, fazla sulama derken ölmüyordu ama cıpcılız ince uzun bir dal olarak yaşıyordu. Şimdi telgraf deyince hep o geliyor aklıma. Aslında güzel bakıldığında ne güzel bir çiçek.

Ben bir de en çok echeveria ve graptopetalum türlerini seviyorum, onları da uydurabiliyor muyum bir bakarım.

Bu arada az önce gizli bahçede bir dolaşayım dedim de, iç taraflar ”Buraya hosta lazım!” diye bağırıyordu.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön