Konu: abk / Bahçe
View Single Post
Eski 31-03-2016, 14:25   #155
dongyul
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi abk Mesajı Göster
Gecmis yılların en dusuk sıcaklıklarını kontrol ettim internetten. -12 yi görebiliyor kisa surelide olsa. Hissedilen sıcaklıkta onemli tabii ki. Bir de bahçenin konumu, bitkinin bahçede ekili oldugu yer. Yarim metre arayla ekili olan ayni cins ve buyuklukteki iki ortancadan birinin ust kısmı donmuş bu kış. Digeri saglam. Büyükbaş hayvan gübresi bitkinin dayanma sıcaklığını ne kadar arttırıyor acaba? Mesela -5 te donan bir bitki gübre ile malc yapılınca -8 e mı dayanabiliyor?
Komşumun bahçesinde uzeri naylon ile kapatılan yildiz yumruları onceki kısı sorunsuz gecirdi. Bu yil karton ile kapatarak denediler. Sonucu ne olacak bilmiyoruz.
Sayın Abk; eğer bitkilerinizin kışı sorunsuz atlatmasını istiyorsanız mutlaka kışa girerken bol bol samanlı hayvan gübresi konulabilir ben mandalinam için öyle yapıyorum. Oralarda bulabilirseniz at gübreside konulabilir çünkü at gübresi daha samanlıdır ve sıcak tutar. Deniz yosunu, potasyumlu gübreler ve hümik asiti ile sulamada kök kılcallarının donmasını engeller diye bir yerlerde okumuştum.

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön