Bu gördüğünüz nergis ve kaktüsü eşim aldı

Bana hediye diye değil seradaki satıcı hanıma ayıp olmasın diye

Anlatayım, Ece'nin rutin kontrolü için hastaneye gitmiştik, randevusuz çalıştıkları için sırayı elden alıyoruz. Erkenden gidip sırayı aldık ama öğlene.
Önümüzdeki 3-4 saati hastanede geçirmeyelim diye eşime "kalk hadi seraya gidelim, en azından çocuklar çiçek, böcek görsün, hastane havasından kat kat iyidir." dedim. Hayret ama itiraz etmedi araya araya bir sera bulduk. Ben kendimden geçik vaziyette bitkileri tek tek incelemeye başladım, satıcı hanım da benimle birlikte gezdi.
Nihayet sonuna geldiğimde eşim benim gitme niyetimi anlamış ki devreye girdi; "Hadi ne alacaksan al da dönelim vakit geliyor", demesin mi, eşime bakakaldım, acaba "hayır almayacağım" dememi mi bekliyor, "fırsattır kullanalım" diye düşündüm. Bekle o zaman, dedim. Bu nergisi ve bir de kaktüsü aldım. Arabaya binince demesin mi "kadıncağızı şunlar için mi gezdirdin peşinde? Birkaç daha bir şey alaydın"

Ah ah fırsat kaçtı ama ne kaçtı
Bu arıcık da balkonumun sabah konuğu, fayansa düşmüş, soğukta da uyuşmuş, alıp güneşe götürdüm, ısınınca uçtu gitti
Bu mor oxalis de ev sahibi teyzenin bahçesinden, aslında alt komşum kendi saksısından bir kök verecekti ama bahçede tohumdan çimlenmiş, böcekler tarafından yaprakları kemirilmiş bu bitkiyi görünce söküp saksıya aldım.
Sıra geldi benim şerbet hırsızlarıma. Sarı çiçekli yaseminime bayılıyor bu karıncalar. Çiçekleri bir gün açık kalmıyor, hemen sapından ısırıp düşürüyorlar zavallıcığı. Fotoda hırsızlardan biri suçüstü
Hercailerde tomurcuklar görünmeye başladı.