View Single Post
Eski 30-03-2016, 22:02   #534
dongyul
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan Mesajı Göster
Sormayın. Hayat çok yoğun. Ama bol bol fotoğraf çektim, bu hafta bir ara geçen haftaları özetleyeceğim. Sebze yatakları da ekime hazır sayılır.

Elimde özel bir fasulye yok ama mutfaktakilerden alıp bir iki tane denesem mi acaba? Gerçi büyük ihtimalle hibritlerdir, güzel ürün vermeme ihtimali yüksek ama bir iki kök deney yapmış olurum. Sizinkilerden gördüğüm üzere fasulye çok çabuk çimlenip gelişiyor. Geç kalmış sayılmam sanırım.
- ooo çok mutlu oldum fotoğraflar için sabırsızlanıyorum ^^

- Evet hibrit olabilir ama deneyiniz mutlaka ürün verecektir.

- Eğer yakınlarınızda tohum satılan yer var sa Bush bean diğer adı French bean olarak da biliniyor bu fasulyeden ekebilirsiniz. Bu fasulye çok verimli ve her türlü kullanabilirsiniz oralarda çok ekilen bir tür. Maalesef ben burada bulamadım ekemedim siz deneyin kendim yetiştirmiş kadar mutlu olurum.

- Fasulye aslında çok kolay çimlenir yeter ki toprak ısısı onun istediği düzeyde olsun ve toprak kabuk yapmasın hemen çimlenme gösterir. Ben burada Marmara bölgesine göre çok çok erken ekim yaptım tünel serada olduğu için yarı güvendeler ve gelişimi güzel. Erken ürün alabilirsem minimum değeri kilo başı 6-7 tl den aşağı olmaz, buda beni mutlu eder ^^

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön