View Single Post
Eski 29-03-2016, 10:31   #380
erkanbey
Ağaç Dostu

erkanbey's Avatar

Giriş Tarihi: 14-08-2013
Merhabalar arkadaşlar biz böyle bir sistem yaptık buraya koyduk yardım isteyenlerede yardımcı olmaya çalışıyoruz.Ama iki üç seferdir başıma geliyor artık buraya yazmak zorunda kaldım.Özel mesajla yardım istiyorsunuz bende telefondan yazıyorum zar zor yollayacağım arkadaşımın mesaj kutusu dolu.Silsem yardım etmiyor sanacak silmesem ne yapayım?
Bu seferlik yazdıklarımı buraya yapıştırıyorum inşallah buraya bakarda sorusunun cevaplandığını görür.

Soru

Evet mesajlarinizi okudum yine de sorularim var yardimci olursaniz sevinirim.
1. Borulaimizin boyu 150 cm bu sulama icin sorun olur mu?
2. Sistemin birinde icerdeki boruya su motoru takip sulamak istiyorum ama baglanti nasil yapiliyor bunula ilgili gorselleriniz var mi
3. Cogu kisi borularin altina delikli kapak takmayi oneriyor ama boyle yaptigimizda su borusundaki su tamamen asagi suzulmez mi. Yoksa su borusuna da toprak mi dolduruluyor anlamadm.

4. Topragi nette satilan ozel gubre torf ve cocopeat karisimi almk mi daha iyi olur.? Ya sizin onerebileceginiz bir karisim var mi?
Simdiden tesekkur ederim

Başlayalım

1-borunun boyu önemli değil çilek adet sayısı farkeder hepsi bu.

2-ben motorla sulama yapmadım birşey diyemem o yüzden.sulama borusunu büyük borunun ortasına yerleştiriyorsun toprak doldurdukca boru sıkışacaktır zaten.

3-Tabi kapak olacak yoksa su saniyesinde aşşağı geçer dikkat edin alttaki deliklerin çok küçük olacağını belirttim ayrıca sulama borusunu yerleştirmeden önce tabana 5-10 cm toprak koyun sulama borusunu koyduğunuzda kapaktaki deliklerin sızdırıcılığını azaltır.Su anında dibe inmiyor anlattığım şekilde yapın yeterli sulama borusunun içi boş olacak.

4-O şekilde toprakta alabilirsiniz ama kesinlikle normal toprakla karıştırın çilek için kumlu toprak iyidir ve toprak ağır olmalı.Torf gibi hafif malzeme kullanırsan ilk sulamanda suyun basıncı toprağını patlatır akar gider daha sökemezdinde.Toprak kumlu varsa solucan veya hayvan gübreli(yanmış kuru) ve ağır olmalı umarım yeterli olmuştur.

Not:Yazdıklarım kendi tecrübelerim yoksa yanlışımız eksiğimiz illaki vardır.

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön