Ben tamda dediğiniz konuda forumun çok teknik olduğunu düşünüyorum. Herkes besin eriyiği hazırlamayı görüyor forumda az çok ancak asit nedir ya

pH 'ın 7 olması bitkinizi ne kadar etkiler? Ticaret mi yapıyoruz biz Allah aşkına. Gelelim mikro elementlere. Siz bitkilerinize molibden vermezseniz nolur? Molibden eksikliği görülür mü bitkilerinizde? Ya da sizi ne kadar etkiler? Ben cevap vereyim hedefi 7-8 salkım domates almak olan kişiyi etkilemez.
Ben ölçümlerimi 1gr hassasiyetli tartı ile yapıyorum sinbo marka 25tl olması lazım. Şimdi bir EC metre nerden baksanız 100tl.
Benim asıl demek istediğim formülü düzgün hazırlarsanız amatör yetiştiricilikte ölçüme gerek yok.
Ben yaptım oldu demek için söylemedim bunları. İnsanlar çocuğunun proje ödevi için bile düşünüyor bu sistemi artık veya 2-3 domates yetiştireyim balkonumda diyip gidip EC ve pH metre almasın diye dedim. Forumdaki organik yetiştirme meraklılarına diyecek bir sözüm yok. Çünkü ben organik tarıma inanmıyorum

Çay suyu koysam olur mu? çiftlik gübresi katsak olmuyo mu? Benim demek istediğim bunlar değil sizde anlamışsınızdır.
İnanın düzgün hazırlanmış bir besin eriyiğinde ne sararma ne solma olur.
Birde şu konuya değinmek istiyorum. EC ve pH metre ticari yetiştiricilikte elbette kullanılıyor. Çünkü onlar verim peşinde. Biz verim peşindemiyiz yoksa biraz domates salatalık yiyelim peşindemiyiz. Önemli soru bu.