View Single Post
Eski 28-03-2016, 18:49   #1328
kgursan
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 17-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi rana58 Mesajı Göster
1302 numaralı mesajıma cevap alamadım ama diğer üyelerin güzel çiçeklerini izliyorum.
sn kgursan ın gönderdiği soğanlardan sadece bir çiçek açtırabildim. Kuruyan çiçek açmayan saksiların içinden birkaç soğan çıktı onları ne yapmalıyım? atmam mı gerekiyor?
Yazın arkadaşlardan yine kokulu çiçek soğanı istemek durumundayım galiba.
Beceremedim ama sn. kgursan'a tekrar teşekkür ederim.
Sn rana 58, frezya zor bir çiçek değildir. Ama dikilip bırakılınca da gelişmez. Yapılması gerekenler şunlardı: 1. Dikmeden önce soğanları temizleyip ayırmak gerekir,
2.Dikildikten sonra sulayacaksınız (Islamayacaksınız!!) bolca su vereceksiniz ve bırakacaksınız,
3.Sulanan soğanlar 8-10 günde sürgün verir ve sürgün ve yaprak verme işlemi Kasım ayına kadar sürer. Bu süreç de toprak nemli kaldı mı yeterlidir.
4. Kasımdan sonra Don olayından korunması gerekir. sıfır altındaki sıcaklıklar zarar yapar
5 Bu süreç içinde (Dikimden Ekim-kasıma kadar) Yukarıdan yaprak çıkarırken, aşşağıda (toprak içinde) diktiğiniz soğan büzüşür,işlevini tamam lar ve hemen üzerinde yeni soğan oluşturur. ve kalın etli kökler salar bu kökler beslenme işini üstlenirler.
6. ve sonunda Aralık ortasından sonra çiçek tomurcuğu soğandan çıkar yapraklar arasında minik minik büyümeye başlar, ve Mart cıvarında goncalar açılır.

İşte bu süreç içinde yetişme çevresi don olayından korunmalı, zaman zaman sulama yapmalı ve korunmalıdır. Bu süreçde oluşacak olan olumsuz olaylar da bitki gelişimini ve çiçeklenmeyi olumsuz etkiler.

kgursan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön