Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hira
Açelyam uzun zamandır tomurcukta fakat açtığını bi göremedim. Nerde hata yapıyorum bilmem. Limon tuzu verdim, sıvı gübrede verdim düzenli olarak. Şu günlerde ise, ısıtılmayan iç mekanda.
|
AÇMAYAN AÇELYALARI AÇTIRMANIN PÜF NOKTASI :
Acelyalariniz açmıyorsa üzülmeyin... Aslında açelyalara çiçek açtırmak ;şayet yöntemini bilirseniz en kolay şey...
1 Litre suya 0,5 cc. Gibberellic asit koyup geceleyin açelyanızı bununla fısfıslayın ,sonra şeffaf bir naylon poşet ile dışarıdan hiç hava almayacak ve tüm açelyanızı da içine alacak şekilde sarıp sarmalayın.Bir nevi sera oluşturdunuz şimdi. .Bu şekilde 24 saat poşetle sarılı bir vaziyette beklesin.Sonra poşeti çıkartabilirsiniz.Açelyanız en kısa sürede müthiş bir şekilde açacaktır. Bu yöntemle açtıktan ve çiçekleri bittikten sonra, çiçek açan uçları hafifçe kesip, ondan sonra tekrar bu yöntemi yaparsanız bir kez daha açtırma şansı olabiliyor.
Elinde Gibberellic asit olmayanlar ;sırf su ile de açelyayı fısfıslayıp , poşetleyip 24 saat bu şekilde bekletebilirler..
Açelyanızı sularken de genişçe bir plastiğe su doldurun (kireçsiz su olması tercih edilir).Açelyayı,saksısının çok büyük bir kısmı, bu su dolu plastiğin içinde olacak şekilde içine daldırın;-kökleri tamamen suyu emsin- 1 saat dursun,sonra çıkartın.Sulaması bu şekilde oluyor.Suyu seviyorlar..Bir de sık sık fısfısla yapraklarına su püskürtün..Kışın klima,kalorifer vs. sıcakta değil, limonluk gibi mutedil ve serin bir yerde dursunlar..
Herkese güzel açelyalarıyla ,bol çiçekli güzel günler dilerim..
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi