burada yetisen bazi sebzeler var ancak tadlarinda asiri derecede degisiklik var cilekler 5gr ancak gelir ve limondan daha eksi sekere batirip yemek lazim onada ben aliskin degilim(bildigim kadariyla buradan 600km uzakliktaki bir bolgeden geliyor bu cevrede yetistiren yok) 2 gun once ailem tohum alip kargoladilar
kivircik(buradakiler asiri derecede kucuk turkiyedeki fide boyutu kadar(tohumdan 2 ay yetisme suresi)
marul(buradaki sari beyaz renkli tadi beyaz lahana gibi)
kavun(tad aroma koku yok bos bir sulu turu honeydew sorun tohumdan **** yetistirme sartlari-bilgisizliginden kaynaklandigini dusunuyorum)
domates(buradakiler 60-100 gr arasi yesil renkli tadi yok )
karpuz(kavunla ayni durum sorun turden kaynaklaniyor sanirim daha once turkiye civarinda goredigim turler var ama lezzet yok)
cilek ve havuc tohumlari icin arastirma devam ediyor.
cilek icin olur alirsam kendime ufak bir soguk hava deposu kurmayi dusunuyorum bu sayede fidemi guzel yetistiririm(aklima meyve aldiktan sonra eskiyi sokup yenisini dikmek yerine bitki ile birlikte sistemi soguk hava deposuna koymayi dusundum ama sanirim yer sikintisi olur baslangicta denemek icin 500 adet dikmeyi dusunuyorum bunun sikintisi olmaz ancak 1 donumluk cilek serasi kurarsam soguk hava deposu buyuk maaliyet bindirir)
havuc icin arastirma devam ediyor. meyve olarak yedigimiz tatli havuc yok burada tuzlu acayip bi tadi var suyunu sikip seker katarsaniz bildigimiz havuc ama
|