Sarımsaklarımız, bu sene aralarını biraz daha açtık (veya açtığımızı sandık

) hizalamayı ip çekerek yaptık, ama fazla dibe ekmemişiz veya toprak çok yumuşak olduğu için yağmurlarla üçte biri toprağın üzerine çıktı. Onlar çıktı ben aşağı ittirdim bakalım ne olacak sonuç.
İki senedir sarımsakların boyutlarını büyütmeye çalışıyoruz. Gübresi yoktu, araları azdı, çapası olmamış derken bir türlü yumruk kadar sarımsaklara kavuşamadık. Ancak şimdi de keşke geçen seneki gibi fazla iri olmasalar diye geçiriyorum içimden. Neden derseniz geçen bir arkadaşla karşılaştım, laftan çıktı günde bir sarımsak yutuyorum dedi, koku da yapmıyormuş, bende bir aydır kullanıyorum, evdekilerde de sorun yok (koku açısından

) dişler iri olduğu zaman yutması zor oluyor kesmek lazım o da uğraştırıyor. Tansiyon da sınırdaydı faydası olur mu ki
Bu da üçüncü yılındaki deli kestanemiz. Üzerine aşı yapılacak ancak ne aşısını, ne zaman yapalım, ne tür aşı olacak bilgimiz yok. Fikri olan varda talibiz. Hanıma dedim elini koy da kalınlığı hakkında kıyas olsun, O da 'tektaş' istiyormuş gibi uzatmış elini sağolsun...
Fazla iş yapmasak ta yorulduk. Hava güzel, güneş arada bir yüzünü gösteriyor. Kuru fasulye bizden, sarımsak sapları üstteki resimden, roka ve maydanozlar sarımsakların yanında geçen seneden kalanlar, turşu da BİM den.
"Ayıp oluyor, böyle de resimler konur mu" demeyin, @Güler in ziyafet resimlerinin yanında bu ne ki?