View Single Post
Eski 21-08-2007, 21:27   #2138
Mucip Gürbüz
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cezzar Mesajı Göster
Arkadaslar,
Her ne kadar aktif katilamasam da yazismalari hep okuyorum keyifle.. Bu kardesligi baslatanlar sagolsunlar..

Burada da ilginc bir sendrom basladi bende , icinde mumcicegi olmayan ofislerde olanlari kucumseme sendromu.. Nasil mi?
Giriyorum bir ofise, bakiyorum cicekler.. Goz gezdiriyorum, icimden "Aaa, bir hoyalari bile yok" diyorum gayriihtiyari.. Di mi yani, biz orda yeni turumuz olsun diye ugrasip duralim; siz burada ustelik 150 farkli tur mumcicegi celigi satan birinin oldugu bir ulkede yasayin, ve ofisinizde mumcicegi olmasin.. Ayip yani

Arkadaslar, listenin sonunda 5'li derlemeler var biliyorsunuz (collections). Paul Bey'e sordum bunlardan ikisinin ne anlama geldigini.. Sulawesi derlemesi, kendisinin bu isimli adaya gidip oradan topladigi hoya turlerinden olusuyormus. Shrub-hoya collection ise turkceye cali-mumcicegi derlemesi diye cevrilebilirmis. Bu derlemedeki celiklerin ozelligi, bizim carnosa gibi oraya buraya sarinip tirmanmak yerine, cali seklinde, yani bodurcana bir sekilde buyumesi imis. Aklinizda olsun, bu tip hoya edinmek istiyorsaniz secebilirsiniz.
(Bu arada variagata collection isimli derleme de yapraklari duz renk olmayan, iki veya uc renkli olan turlerden olusuyor)

Paranin nasil toplanacagina gelince, bence bir hafta daha listenin olusmasi icin bekleyelim. Daha sonra da hangi yontemin daha ucuz olacagina karar veririz. Duruma gore, eger ben Paul beyden alip size (hoyadaga) kargo ile yollayacak isem ben hepsini oderim, sizler bana havale yaparsiniz. Garanti bankasinda hem avro hem YTL hesabim var. Istediginiz kura gore gonderirsiniz.

Bu arada, Paul beyden bir roportaj talep etmeyi dusunuyorum; dergimizin yetkilileri de izin verirse dergide de yayinlariz. Hoyalarla ilgili kendisinin tecrubelerini ve diger tum kafamiza takilan sorulari sorabiliriz kendisine; tabi zaman ayirmayi kabul ederse..

Mucip Abicim iyi ki grubumuza uye oldunuz.. Bakin bence herkes buyuttugu bitkiden ilk celigi size yollasin; ve sonra bir internet uzerinden satis sayfasi gibi birsey de hazirlariz; artik yaban eller yerine sizden siparis verir her isteyen.. Hatta mumcicegi sevenler dernegi de kurariz. Degil mi memet bey-malina- mine hanim ?

Selamlar hepinize..
Sevgili cezzar sesini duydum mutlu oldum. Demek hollandalıların "bir kedisi bile yok" (hoyası) Sezenin kulakları çınlasın. Bana kalırsa niyeti bozdunuz beni ihracatçı yapmaya (atıl durumda bir diş ticaret şirketim var başıma bela) oldu olacak çokortaklı bir "HOYA İNTERNATIONAL " kuralım 18000 ortaklı patron amsterdamda nasılsa, hepsi çok güzel hele bana senin ve İlkin'in abi diye hitap edecekkadar yakın görmesi çok mutlu etti beni teşekkürler sevgi saygılarımla sağlıklı ve hoşçakal.

Mucip Gürbüz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön