Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ant28
Kuş Gribinin Türkçe karşılığı zatüreydi sanırım.
|
Cihangir = Carpio
Alıntı:
Sevgili CİHANGİR açıklamaların için teşekkürler. Ben o yazıyı yazarken mecazi anlamda yazmıştım Sanırım türkçe karşılığı demeyip Sağlık bakanlığınca demeliydim
|
Sağlık Bakanlığının yaptığı ilk açıklama "ölümlerin nedeni zatürre"..
Sizce, Bakanlık ölümlerin Kuş Gribinden olduğunu saklamaya mı çalıştı ?
Bence, normal grip semptomlarıyla başlayan ve hastalık ilerledikce solunum güçlüklerine sonra da ölüme neden olan bu virüs, ülkemizde tıp çevreleri de dahil, yeterince tanınmadığı için, semptomlar da zatürrenin semptomlarıyla paralellik gösterdiği için, teşhis yanlış koyulmuş olabilir.. Bakanlık tarafından da, haliyle hastanenin verdiği bilgiler doğrultusunda açıklama yapılmıştır.. Bu çok normal bence...
Asıl anormal olan başka şeyler var..
Yoğun kar yağışının, özellikle de İstanbul için hayatı olumsuz etkileyeceği ihbarı, günler öncesinden bildirildi..
İstanbul Belediyesi ve Valilik, haklı olarak kriz masası kurdular ve günler öncesinden halkı uyarmaya başladılar.. Zincirsiz trafiğe çıkılmaması, çok gerekmedikçe özel araçların kullanılmaması, yaşlı ve çocukların mümkünse evlerinde kalması v.s.
Sonra... Kar başladı.. Belediye, valilik, neresi varsa bu işle ilgili, hepsi seferber oldular.. Akşam olduğunda radyoda, programa cep telefonuyla bağlananları dinliyorum.. Neymiş, 5 dakikalık yolu 45 dakikadır gidememişmiş.. Aynı yolda, daha ileride olan birisi bağlanıyor, "yol açılmaz, az ileride zincirsiz bir araç kaydı, kaza oldu, yol kapalı"... Sonra birisi arıyor "Belediye başkanı bana yemek getirsin".. Yahu, bu nasıl bir anlayıştır ?
Hep yetkililer mi suçlu ? Biz hiç mi suçlu değiliz.. "Zincir takın" diyen Belediye Başkanı, takmayan vatandaş, vatandaşı yollardan toplamaya çalışan Belediye.. Suçlu ?? Kime sorsan, başkası suçlu..
Hele bir de Avrupa Birliği sakızımız var ki sormayın..
Çankaya'da, Köşkün yakınından geçen bir su borusu, hava sıcaklığı -19 dereceye düştüğü için patlıyor.. Yollar buz olmuş haliyle.. Olabilir mi ? Olur tabii, neden olmasın ? Haber yapmışlar.. Vatandaş diyor ki "Avrupa Birliğine girmeye hazırlanırken...v.s."

Tarım Bakanı'na "göçmen kuşların ülkemizden geçişini engellemek" benzeri bir soru sordular... Gülmekten yerlere yattım.. Zaten, Bakan da dayanamadı kahkahayı bastı..
Göç eden kuşlar, uzun süre su üzerinde uçmadıkları için, mesela Avrupa-Afrika yolunda Akdeniz üzerinden geçmek yerine, büyük oranda Türkiye üzerinden geçerler.. Bu kuşları engellemek, balık sürülerinin Ege-Karadeniz göçleri sırasında Marmara'dan geçişlerini ben ne kadar engelleyebiliyorsam, o kadar mümkündür..

Şimdi merak ettiğim şey şu.. Hadi biz her olayda, "Avrupa Birliğine böyle mi gireceeez, nerde devlet, nerde hökümeet ?" deyip, sütten çıkmış ak kaşık moduna geçiveriyoruz da, gariban Avrupalılar ne yapsın ???
Almanya'da otoban kazası olmuş.. İsviçre'de çığ düşmüş.. Fransa'da aşırı sıcaklardan insanlar ölmüş... Hollanda 3 yıldır Kuş Gribi ile mücadele ediyormuş.. Çok ayıp çooook ! Nerde bu Birlik Başkanı, nerde AB Parlamentosu ??
Neyse, topiği dağıtmayayım fazla.. Ben daha Sediraltına gidip Yılmaz'a kafa atacam.. Herkese haşbeşenbirsiz günler dilerim..
Not : Qitted abim, tavuk etinin merkezindeki sıcaklık 70 derece olacak, unutma.. Yani, şimdilik bilinen o.. Birkaç ay sonra "tüh, 80 olacakmış" derlerse.. Aklıma geldi birden, sana bi palamut sözüm vardı ya.. Gelirken Palamut falan getiremem haberin olsun.. Sonra yakama yapışırsın, karışmam bak.. Hem oralarda mangalı nerde bulacaz, di mi ama ?