herkese merhaba..
çocukluğumda babannemin salonunu kaplayan, hepimizi sarhoş eden mum çiçeği, yeniden aklıma düşüp de 'nereden bulunur acaba' diye düşünüp internete baktığımda henüz hiç bir kaynak yoktu. Sonra unuttum. Onu aradığım kulaktan kulağa gitmiş ve bana iki sene önce boyu 80-90 cm civarında bir hoya geldi. İki yıldır birlikteyiz, evim fazla ışık almıyor ama en ışık alabilecek yerinde toprağını kurutmadan ona bakıyorum. Yapraklarını çıkardığı gövdesinin ucu kurur gibi oldu, ve hiç yeni bir yaprak bile vermedi iki yıldır. Bugün facebook hoya grubunda, o işin öyle sadece toprağı nemli tutup, gözünün içine bakmakla olmayacağını anladım ve sağolsunlar yönlendirmeleriyle de ağaçlar.net Hoya sayfasını inceledim. Hoya sever dostların facebooktaki önerileriyle, saksısındaki kestane toprağını değiştirmekten başlıyorum işe. Az önce internetten orkide toprağı, perlit ve lav taşı siparişi verdim. Sizden ricam, bunları hangi ölçüde birbirine karıştırmam gerektiği ve saksı değiştirme işlemi sırasında nazik olmanın dışında yapmam gereken şeyler varsa bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
|