Konu: abk / Bahçe
View Single Post
Eski 22-03-2016, 19:38   #138
abk
Ağaç Dostu

abk's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2007
Bahçem icin dahlia, süsen ve lilium gibi soganli ve yumrulu bitkiler sipariş etmistim. Bugun kargodan kocaman bir paket geldi. Süsen ve liliumlarin yerini kafamda planladım. Bunlar zaten surekli bahçede kalacak olan soğanlar. Ancak dahlia bahcemde kışı geçiremez, donar. Bu nedenle dahlialari mandal sepetlerine ekip topraga o sekilde gömmeyi ve kisa dogru topraktan almayi planlıyorum. Aldigim dahlialar genelde uzun cinsler, 1.20-1.50m civari. Bahçenin gunes gören arka kısımlarına ekeceğim onlari. Genelde bordo,kirmizi, kirmizi-beyaz gibi birlikte uyumlu gözükecek renkteler. Ancak birkaç tane de sari- kirmizi ve mor renk var. Sorunum su ki; dahlialari dikim sıklığı ne olmalıdır? Ve dikim sekli ne olmali? İnternetten arastirdim ama icime yatan bir fotograf bulamadım. Önlerine daha kisa çiçekler de ekeceğim. Bu durumda dahlialari askeri disiplinle yetistirip duvar boyunca tek sira halinde mı ekmeliyim? Çiçekler genelde grup olarak ekildiginde daha hos görünüyorlar. Bu kural dahlialar icin gecerli degil mı?

abk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön