YAPTIĞIM ARAŞTIRMALARA GÖRE TÜRKİYEDEKİ CEVİZ ÜRETİMİ TÜKETİMİ VE TİCARETİ
-Türkiye 1995 yılında 110 bin ton olan ceviz üretimini yüzde 64,4 artışla 2014 yılında 180 bin 807 tona yükselttİ
-2000 yılında 108 bin ton olan ceviz tüketimi, 2013 yılında 218 bin tona, kişi başına ceviz tüketimi de 1,6 kilogramdan 2,9 kilograma yükseldi.”
-“2000 yılında 3,54 milyon dolar karşılığı 5,6 bin ton olan ceviz ithalatı, 2014 yılında, 112,88 milyon karşılığı 27 bin 458 tona çıkmıştır
-Ceviz üretiminde 2014 verilerine göre, Antalya 9 bin 354 tonla birinci olurken, bu ile 9 bin 80 tonla Hakkari, 8 bin 40 tonla Karaman izlemiştir.
-ağaç başına 34 kilogramlık ortalama verim alınıyor
-6milyon meyve veren ve 4,5 milyon adet de meyve vermeyen ağaç mevcut
|