View Single Post
Eski 18-03-2016, 21:43   #756
efe446
Ağaç Dostu

efe446's Avatar

Giriş Tarihi: 01-04-2009
Öncelikle herkese merhaba,

Forumun 2009 da buyana üyesiyim fakat pek aktif bir Kullanıcı değildim ancak artık bende katkı sağlayabilecek donanımda olduğumu düşünüyorum. Ziraat Yük mühendisiyim. Yüksek lisansımı topraksız tarım üzerine Yaptım. Ancak şuan ülkemizde ziraat mühendislerine verilen değerden ötürü bu güzel mesleğin dışında daha fazla maddi Kazanç elde ettiğim bir iş yapmaktayım. Maalesef bu çok üzsede beni ülkemizdeki çoğu ziraat mühendisinin kaderi bu. Neyse şuaralar hobi amaçlıda olsa Bişeyler yetiştirmek onları paylaşmak çok güzel bir duygu. Bu konuya biraz baktım ancak gerçekten kimyasal olarak çok derin konulara girilmiş. Kudret bey çok güzel örneklerle açıklamış konuyu. Bizim ders konusu olarak gördüğümüz birçok şey hatta belki daha fazlası ( abartmıyorum) bu konuda var gibi. Ben kimyasal hesapları oldum olası sevemedim o Yüzden bazı şeyleri ezbere yapıyorum diyebilirim. Bunu herkes böyle yapsın diye söylemiyorum ancak amatör olarak balkonda ürün yetiştirmek üzere burada olan üyelere kimyasal Açıklamalar yapmak mantıklı gelmiyor bana . Bu işi profesyonel olarak yapacak insanlar zaten burada çözüm aramayacaklar diye düşünüyorum. Ben elimden geldiği kadar yardımcı olmak isterim bu konuda . Bir konunun sonuda doğru bu işler ziraat mühendislerine bırakılmalı gibi bir yorum gördüm . Evet topraksız tarım bitki bakım anlamında ziraat mühendisliği ile ilgili ancak bitki besleme ve otomasyon işin içine girdiğinde (şahsım adına ve aldığım eğitim anlamında yazıyorum ) ziraat mühendisliğinden biraz çıkıyor. 4 yıllık eğitim alan bir ziraat mühendisi ne topraksız Tarımda bitki besleme yapabilir ne de otomasyon sistemi hazırlayabilir. Ben 4 yıllık eğitim üstüne 2 yılda topraksız tarım Alanında eğitim aldım. Fakat topraksız tarım Alanında üniversiteler bana göre çok zayıf . Örneğin şimdi bütün seralarda gübreleme otomasyonla Yapılıyor hatta iş ilanlarına bakarsanız bu makinalarım programlarını kullanabilen mühendis ararlar. Biz herşeyi kendimiz ekleyerek ölçümler yaparak çalıştık.( artık ne kadar teknik çalışılabilir siz düşünün)

Üniversite'den mezun Olduğum ilk düşüncem kredi çekip bir sera yapıp topraksız Tarımda marul üretmekti rüyamda bile bunu görüyordum . Fideyi 8 kuruştan alıyordum. 20 kuruşta fide başına maliyet hesaplıyordum. 50 kuruştan satsam 2 seneye Köşeyi dönmüştüm Taki Sahibinden .comda marul ilanlarında toptan marul tanesi 15 Kuruş olduğunu Gören'e kadar herkese iyi Akşamlar .

efe446 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön