View Single Post
Eski 17-03-2016, 21:54   #3853
akçabardak
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Pazar gününden. Paylaşmak hiç içimden gelmese de...

Tüm işler tek kişiye baktığı için (çapalama, gübreleme, budama, aşılama) yıkım henüz bitmedi. Fırından son görüntüler.

Eklenti 600690

Eklenti 600691

Sevgili akçabardak, siz soğanlı bir bitki deyince ben de merak edip söktüm. Soğanlıymış, hem de çabucak yavru veren bir cins. Büyük olasılıkla bahçe sık sık çapalandığı için bu soğanlar büyüyemiyor. Bir kaç soğan çıkarıp saksıda gözlemlemek istiyorum.

Eklenti 600688

Eklenti 600689

Eklenti 600687

Sevgili SDurul işleriniz oldukça yoğun, kolaylıklar olsun inşallah.

Sarı yıldıza gelince aslında soğanlı olup olmadığı bilmiyordum, beyazından yola çıkarak soğanlı olduğunu düşündüm ve siz de onu sökerek doğruladınız.

Beyaz olanını ise orta okul zamanından beri tanıyorum, memlekette okula gidip gelirken yol kenarlarında ki tarlalarda çok güzel açarlardı, gözüm hep onlara takılırdı.

Bir gün okuldan eve dönerken dayanamadım bir tanesin söküp eve getirecektim, ama onu sökmek için bir çubuk aradım bulamadım, o minicik ellerimle kazmaya başladım ama soğanı bir türlü çıkaramamamştım, soğan çok derindeydi, ozamandan aklımda kalmış.

Şimdi sizin söktüklerinize bakınca soğanlar ne kadar derinde olduklarını gördüm, nerden nereye seneler sonra benim de merakım giderilmiş oldu, teşekkür ederim paylaştığınız için.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön