View Single Post
Eski 17-03-2016, 15:20   #349
A_NOMAD
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Baharın ''geliyorum'' demesiyle heyecandan kıpır kıpır olan kızlarımın güzel fotoğraflarını paylaşmak istiyorum ama nedense bir türlü istediğim/gözümle gördüğüm netlikte fotoğraflar çekemiyorum, bunda cep telefonum ile çekim yapıyor olmamın payı büyük elbette...

Biraz sabredip bekleyebilsem, tomurcuklar biraz büyüse, telefonumla da netliği daha iyi olan fotoğraflar çekebilirdim aslında ama dayanamadım işte

İki gece önce çok şiddetli bir fırtına vardı, sabah uyandığımda Prensesimi (Epiphyllum oxypetalum) yerde yatarken bulduğumda ciddi ciddi elim-ayağım boşaldı. Güler atlas saksısının üstüne doğru yıkılmış, o kocaman saksıyı devirebilecek kadar şiddetli esmiş mübarek...

Hemen balkona çıkıp yerden kaldırdım, çok şükür korktuğum kadar hasar almamış. Sadece taze çıkan sürgünlerinin uçları tamamen ezilmişti, mecburen hasarlı kısımları budadım, yaşadığı şoka rağmen keyifli görünüyor maşallah.

Name:  prenses.jpg
Views: 510
Size:  64.7 KB

Güler atlasımda -henüz pek mini mini olsalar da- epey tomurcuk var. Fırtınalı gece o da bir şok yaşadı (üstüne kocaman Prenses devrildi, kolay değil) tomurcuklarını kaybedecek diye çok korktum ama şükür ki onun da keyfi yerinde gibi görünüyor.

Güler atlasımdan genel bir görüntü:

Name:  güler genel.jpg
Views: 528
Size:  45.9 KB

(Fırtınadan sonra saksıların sağına-soluna onar litrelik su dolu pet şişeler koydum destek olarak, bir kere ağzım yandı malum... Yola bakan ve bol rüzgarlı balkonum zaten ne kadar yıkasam-temizlesem de sürekli pis oluyor, dün gece yine yağmur yağdığı için şu an her zamankinden daha pis durumda )

Tomurcuklu dallardan birine yakından bakalım:

Name:  güler.jpg
Views: 501
Size:  62.3 KB

Kaktüslerim geçen yaz yaşadıkları güneş yanıklarına rağmen pek canlı görünüyorlar ama şimdilik Cemile (Chamaecereus silvestrii) de Gönül (Echinopsis oxygona) de tomurcuklanmaya başlamadı.

Name:  kaktüslerim.jpg
Views: 557
Size:  52.4 KB

Gönül ile aynı saksıdaki beyaz çiçekli yavru echinopsisim ise hiç beklemediğim halde (kendisi henüz pek küçük) bir sürü tomurcuk çıkarıyor, fotoğrafta pek seçilemiyor henüz ama yine de ekliyorum.

Name:  beyaz.jpg
Views: 495
Size:  70.0 KB

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön