Merhaba arkadaslar ,
İstanbuldaki evimizin bahcesine sebze adalari yapmak icin yola ciktim. Yaklasik 500 m2 olan alanin sebze adalari icin kompost yapimi ile baslamak istedim. Baba meslegim marangoz oldugundan talas bulmak konusunda sikinti cekmedim. Bahceme getirdigim 5 6 cuval kaba ve ince talaslari hafta sonu pazar kurulan semtimizden topladigim sebze arriklari ile birleatirdim ve sonuc muhtesem 1 hafta gecmesine ragmen kompost yari yariya azaldi ve curume basladi icine elimi soktugumda bir ara elim yaniyor sandim. Bu hafta tekrar kompostu harmanlayip aktardim 2 hafta sonra kompost hazir hale gelmisolur.
Simdi gelelim isin puf noktasina ... Bu forumu ve bir cok kaynaktan dderledigimbilgilerle yaptim bu kompostu. En onemli konu carbon oranlari burada ve bircok yerde bulabileceginiz carbon azot dengesini 30 a yakin bir oran yaptiginizda komppstun olmamasi kacinilmaz . birde katmanlar halinde degilde olabildigince homojen bir sekilde karisim yapin yani hersey karisik olsun . toplam kompostun 20 de 1 i kadarda yanmis gubre karistirirsaniz super olur.
Yakinda ressimleride ekliyecegim ins
|