Sn Shawshang , Sulukök ve mustafa_myb Teşekkürler.
Açıkçası bulaşıklık hakkında bir bilinç sahibi değildim ama anlaşılan o ki durgun su ve katı ortamda damlama sulama ile yetiştirmem yerinde olmuş.
@Yeni başlayacak hobi'daşlarım;
Bu süreçte yaşadıklarım sonucu bende oluşan bir iki düşünceden bahsetmek istiyorum.
Topraksız tarıma başlayacak merak salmış benim gibi arkadaşların kolayca ürün alabileceği bitkileri seçmesi gerektiğini düşünüyorum. Soğan ve marul benim denememde güzel sonuçlandı kısa zamanda da sofraya geldi. Aynı zamanda salata malzemesi olduğu içinde ev halkı tarafından sevildi. Pırasa brokoli karnabaharda oldu ama biz sabırsız amatörler için süreç biraz uzun gelebilir.
Isı Işık ve besin bu etkenler birbiri ile orantılı olmalı biri eksik olduğunda bitki geç gelişiyor.Balkondaki bitkilerim açıkta olduğu için soğuk günler yaşadım, Işık desen öğlen 13:00 e kadar ancak görüyorudu. Buna bağlı olarak hızlı gelişim elde edemedim ve kendimde sürekli eksik arar neyi hatalı yaptığımı sorgular şeklinde buldum kendimi. Sonuç olarak ortamınızı iyi değerlendirin sonrasında sisteminizi kurun .