View Single Post
Eski 15-03-2016, 19:21   #37
PokPok
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 14-03-2016
Merhaba Sayın Tartes. Çalışmanız çok güzel olmuş. Hemen maliyeti sorup kafadan kabaca bir fizibilite çalışması yapmak bizim kültürümüzün bir parçası herhalde. Eminim bu sistemi kurarken çok şey öğrendiniz. Ayrıca daha iyisini kurabilmek için kendinize güven gelmiştir. Olmayınca sinirlendiğiniz, olunca keyif aldığınız anlar olmuştur.

LED kullanmanız bana ilginç geldi. Ben de bilgisayar odamda aşağıdaki gibi naçizane bir köşe kurdum ama ışık için T5 kullanıyorum. Kıyaslamak için bir rafı da LED kullanarak bir şey yetiştiririm diye düşündüm ama odayı akşamları çok kullandığımdan LEDlerin yoğun pembe ışığı rahatsız eder mi diye şüphedeyim. Ayrıca kışın bile bilgisayar artı T5'lerin verdiği sıcaklık hissedilir düzeydeyken yazın ne olacağını tahmin edebiliyorum.

Bu arada yerinize son geldiğimde bitki fabrikanız gözüme çarpmadı, gerçi varlığından habersizdim ama yine de gördüğümü hatırlamıyorum. Bir daha geldiğimde sizin de vaktiniz varsa çok kısa bir süre gözatmak bile beni çok mutlu eder.

Köşemdeki biberler dışarıya çıktıktan sonra yer açılacağı için mikro yeşillikler ve bizde yetiştirilmeyen ekzotik herb tarzı bitkilerle yaza girmeyi planlıyorum.

Düzenleyen PokPok : 24-03-2016 saat 13:23 Neden: foto sunucu değişikliği
PokPok Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön