Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tarku
Teşekkür ederim.
Peki Sn. Kerkenez'in paylaştığı resimde PH 7-9 yazıyor. Bu durumda bu ürünü kullanmamalı mıyız? İlçe tarıma analiz yaptırdım(maalesef üstün körü bir analiz oldu) Burası çoğunlukla pancar ve hububat ürettiği için mikro elementlere bakan pek yok. Yalnız bahçe toprağım aşırı kireçli çıktı. Geçen sene ağaçlarımın yapraklarındaki sararmanın nedeninin kloroz olduğu sonucuna vardım. Çinko ve demir eksikliğini yapraktan sağlasam da, geçici bir çözüm olacak. Bu kireç illetinden kurtulmak için dekara 250 kilo leonardit, 250 kilo zeolit ve ağaç başına 5-6 kilo yanmış hayvan gübresi atacağım. Umarım bu bilgiler yeterlidir. Bu yapacaklarım kireç oranını azaltmamı sağlar mı? Birde ürünü alacağım kişi "tüm bahçeye homojen yaymanız lazım." dedi. Ara tarım yapmıyorum. Bu sebeple sadece ağaçlara bu ürünleri paylaştırsam olmaz mı?
Ph nötr olmalı demişsiniz ama verdiğiniz analiz raporunda 7-8 diyor. Nötr'ü yanlış mı anlıyorum acaba?
|
Resimde gösterilen üründe PH seviyesinden daha çok porozite oranının seviyesi ve 120 ppm bor içeriği dikkat çekici. Porozite nisbeten düşük, bor ise hayli yüksek. Ona göre dikkatli kullanmalı.
Önceki mesajımda PH nötr
civarında dedim.
7 nötr olduğuna göre nötr ve 8 hafif alkali aralığında standart vermişler. Daha yüksek olsa bile suda çözünmeyen bir mineral olduğuna göre toprağın kimyasal yapısını PH bakımından etkilemez, sadece fiziksel yapısını etkiler, katyon değiştirme kapasitesi ile pozitif iyonlu mineralleri ve porozite oranına göre nem tutar.