View Single Post
Eski 08-03-2016, 10:33   #377
Sevgi Durul
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Sayın SDurul;

Etkinlik kapsamında özellikle benden karpuz tohumu isteyen arkadaşlara elimde olan farklı karpuz tohumlarından göndermiştim. O anda spontane olarak gelişen bir durumdu. Aslında size çok fazla şey göndermek isterdim. Şu anda bile talep etseniz elimde olanların hepsinden gönderirim. Hangi tohum olduğunu tam olarak göremedim. Yuvarlak el ile ufalayınca ezilen ise bilya kekik tohumları olabilir. Tam olarak hangisi olduğunu biraz büyük fotoğrafta resmedebilirseniz anlayabilirim.Alttaki poşetteki ise karga otu tohumu. Yabani oldukları için ele ayağa gelmeyen biraz su alabileceği yere sepelerseniz çıkacaklardır. Benim anladığım ikinci yılında çiçek açıyorlar. Birlikte olunca çok güzel bir görüntü oluşturuyorlar.
İyi günler.
Sayın Muda, teşekkür ederim. Şu anda elimde olan tohumları hakkıyla bir çimlendirsem o bana yetecek.

Mesajınızdan anladım kadarıyla etiketsiz poşetteki siyah tohumlar, karga otu tohumu. Yani fotoğraftakiler.

Name:  1.jpg
Views: 725
Size:  38.7 KB

Karga otu etiketi olan poşetteki bu tohumların adını öğrenebilir miyim? Teşekkürler...

Name:  2.jpg
Views: 728
Size:  19.7 KB

Name:  3.jpg
Views: 734
Size:  67.3 KB

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malina Mesajı Göster
Ne diyim?

Aslında denecek şey çok. Her zamanki gibi mütevazi yanınız ağır basmış.

Yıllar önce çalıştığım köyden bilirim keçe yapımını ve ne kadar zahmetli olduğunu. Tek kişi yapmazlardı, imece usulü toplanır keçe teperlerdi. Güzel şeyler çıkardı ortaya.

Ellerinize emeklerinize sağlık.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön