Zaten dediğiniz gibi, sık dikim uygulamaları yapıyorum ama şimdiki yetiştirme ölçeği önemli ölçüde arttığı için, işgücünden tasarruf etmek adına bazı konularda değişikliğe gitmem gerek.
Tohum üretimi zaten devam ediyor ama restorana verdiğim ve pazarda satmak istediğim sebze miktarını arttırmak istiyorum. Eğer bunu yapacaksam ve damlama sulama sistemi kurmayıp, herşeyi kendim sulamaya devam edeceksem, o zaman işgücünü verimli kullanmak adına alternatif yollar bulmalıyım. Dediğim gibi, ya toprağa doğrudan ekilen sebzeler için sadece o sıralara damlama sistemi döşenebilir ya da sıra araları yeteri kadar geniş bırakılıp benim, arabanın arkasına yerleştireceğim tankla sulama yapacağım şekilde bir sistem geliştirilebilir. Benim sistemimde, herşeyin aynı anda ve sıklıkla sulanması gibi bir durum söz konusu da değil.
Her durumda, sizinle Fransız bahçeciliğinin verimi arttıran konuları hakkında hemfikiriz. Aslında, sınırsız kompost kaynağım olsa (bu, zamana ve şartlara bağlı birşey), toprağı bile işlemeye gerek duymayacağım. Sıralara sadece kompost serilerek ve toprak alt üst edilmeden de bitkileri yetiştirmek mümkün.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul
Sayın birnefestoprak; sizi severek takip ediyorum ve sizin sayfanızda zaman geçirirken mutlu oluyorum çok başarılı işler çıkartıyorsunuz...
- Sizde biliyorsunuz ki bende siz fransız bahçeciliği diyorsunuz ama uzak doğu bahçelerini örnek alarak sık dikim yaparak ve gayette iyi verim alıyorum. Siz neden sık dikim uygulamıyorsunuz? Dezavatajları varsa öğrenmek isterim.
|