Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak
Bizim iklimimizde işlenmemiş kereste hiç de iyi sonuçlanmadı çünkü tahta kurdunun kolonisi toprakta olanları keresteyi istila ettiler. Bu yetmedi, kısa bir süre sonra tahta kurdu evimize geçiş yaptı ve biz onların da yükseltilmiş yataklardan geçtiğini düşünüyoruz.
İlk parti yataklarımız darmadağın olduktan sonra, internette bulduğum ve geri dönüşüm plastiğinden yapılan bu yatakları kullanmaya başladım; eğer zaman içinde herhangi bir nedenden alternatif bir çözüm yolu arayacak olursanız tavsiye derim: Grow Bed, Recycled Plastic | Above Ground Garden Beds | Gardeners.com
Bir de bu plastik yatakların içine serilebilecek ve hava da alan, yabani otların önünü büyük oranda kesebilecek şöyle bir malzeme var, onu da tavsiye ederim: Raised Bed Liners in Four Sizes | Gardener's Supply
|
Sayın birnefestoprak, yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
Siz kereste olarak ne kullanmıştınız?
Bu çevrede insanlara sorduğumda redwood ile yaptıkları yatakların 10 sene sonunda hala ayakta olduğunu söylediler. Termit hasarı olmuş ama henüz parçalayacak boyuta varmamış. Zaten termit burada çok yaygın. Neredeyse her evde var, ondan kaçış yok. Herkes periyodik olarak evini çadırla kapatıp ilaçlatıyor.
Benim küçük bahçemde birinci önceliğim peyzaj tasarımı, yani görsellik. Yükseltilmiş yataklar yapmamın da birinci amacı göze güzel görünen derli toplu bir sebze bahçesi elde edebilmek. Yoksa aslında çok güzel bir toprağımız var. O nedenle ilk olarak ahşapla şansımı deneyeceğim. Birinci set beklediğimden erken dağılırsa plastik çözümlere yönelebilirim.
Bu bahsettiğiniz kaplama malzemesi de aslında aklımı kurcalayan konulardan biriydi. Sözünü ettiğiniz çok iyi oldu. Bizim yatakların yüksekliği 45 cm. Bu yükseklikte tabandan gelen yabani ot sorunu olmaz diye umuyorum. Bu malzemeyi kullanmamın yine de bir yararı olur mu?