Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi idris şenol
üstadım net olarak sorunuzu anlamadım anladğıma cevap veretim
1...Sormak istediğim daha önce belki cevabı verilmiş olabilen bir soru vardır.
cevap
formda her soruya cevap var
2...
Hazır sıvı gübrelerin içerik değerlerinde N - P - K değerleri yazmakta.
Örnek : http://www.hesi.nl/bilder/DE-label-hbluete-hi.jpg
Azot : 3%
Fosfot : 3,9%
Potasyum : 5%.
ve diğer mikro elementler. (kannımca önemsiz)
cevap:
düşük miktarda azot %3 fosfor%3,9 potas,%5
mikro elementler olmazssa bitki gelişimini sürdüremez çok önemli
bizim hazırladığımız sıvı gübrenin düşük yüzdeliklisi+ -%
söz konus düşük gübre daha az topraklı tarım uygulaması
3...topraklı tarımda uygulanan gübre ile topraksız tarım ugulanan gübre miktar bakımından çok fark var topraklı tarımda havaya suya toprağa haybeden gübre saçıyoruz işin içine girince aradaki farak siz bile inanmıyacaksınız
4...sayın kudret tezel beyin , Ateşkapatanın araştırmaları daha kapsamlı tohumdan meyve dönemine kadar tüm formüller mevcut
http://www.agaclar.net/forum/topraks...im/33826-7.htm
5son sorunuz formu tek tek okursanız üstadımız sn kudret tezelin sn ateşkaptanın daha nice kişilerin seviyesine çıkacağnızdan şüphem yok
size kimse mecazi anlamda bilgisini sunamaz sadece yol gösterir azim uğraşmak size kalıyor
|
Üstadım cevap için teşekkürler, emin olun forumu epey okudum. Lakin işin içinden çıkamadığım mevzular var. Örnek vermek gerekirse N-P-K oranları. NPK değeri 3-4-5 olan bir gübrede kaç ppm N - P ve K bulunuyor bunu bilemedim.
Önceki mesajımda göndermiş olduğum gübre örneğinde, yüzde 3 azot var diyor.
ppm, milyonda bir olduğuna göre, yüzde 3 azot var demek, milyonda 30.000 var demektir. (çok büyük bir hata olduğunun farkındayım).
Esasen bu hatayı sormaktayım.
Mikro elementleri lütfen geçerlim, ben NPK değeri 3-4-5 olan bir çözelti/gübre/eriyik nasıl hazırlarım bunu merak etmekteyim.
Daha da spesifik hale getirmek için,
100 litre eriyik hazırlamak hedefinde, finalde N-P-K değeri 3-4-5 olması için, hangi maddelerden, hangi oranda kullanmam gerekir?
İşte bunu çözemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.