View Single Post
Eski 06-03-2016, 06:52   #18
Lonicera
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Öncelikle yaklaşımınızı yadırgadığımı belirtmek isterim. Eleştiriye tahammül edebilmelisiniz. Sitenizdeki hakkımızda yazınızdan bir alıntı yaparak cevap vermeniz çok daha yakışık alırdı.

''Ana felsefemiz, geçmişte kendimiz çok zorluk çektiğimiz için, özel bitkileri Türkiye'ye getirmek, kısıtlı sayılarda satışını yapmak ve akabinde bu bitkilerden uygun olanları üretip daha uygun fiyatlara satmaktır. Bu aşamada bir bitkiyi tohumundan binlerce üretenlerle rekabet yapmak gibi bir amacımızda yoktur. Bitki üretimimiz adına doğru çeşitler olduğu için yalnızca vegetatif yollarla yapılmaktadır.''

Yani ''biraz sabredin, şimdilik fiyatlar yüksek gibi görülebilir ama en kısa sürede fiyatları aşağı çekmeyi biz de en az sizin kadar istiyoruz. Bizi takibe devam'' da diyebilirdiniz.))

Evet aklımda başkaca yöntemler var tabii. Küçük çaplı bir üretici olarak aklıma ilk gelen bitkinin adaptasyon sürecinden sonra yoğun üretime geçip fiyatları da oldukça düşürecek olan doku kültürü üretimine yönelmek olurdu.

Maliyet derslerine burada hiç girmeyelim zaten yeri değil. Bu sitede ülkemizde olmayan pek çok bitkiyi blackmoore vb. saygın sitelerden 10 adedini kargo dahil 50/100 euro aralığında getirtmiş ve bizlere kazandırmış üyelerimiz var.

Siz nasıl dilediğiniz fiyata ürün satmakta serbestseniz biz de '' bu ürün kelepir veya uçuk fiyatmış'' deme özgürlüğüne sanırım sahibizdir.

Bu eleştiriyi tartışma olsun veya devam etsin diye yapmadım. Söz konusu rakamlar bana oldukça yüksek geldi. Hala da aynı fikirdeyim. Başkaları için normal olabilir (zaten öyle olmasa firmanız ayakta kalamazdı)

2014 yılında bir arkadaşıma beraber likapa fidanları almıştık sizden. O zaman da fiyat konusunda küçük bir anlaşmazlığımız olmuştu.

Son cümleniz içinse kar marjınızı biraz alt seviyeye çekebilirseniz (en azından bu site üyeleri için) çok daha iyi olur kanaatindeyim. Saskatoon ile ilgilenen bir elin parmağını geçmeyen kişileriz. Yeni ürün getirmeniz bizleri heyecanlandırdı ama en azından benim heyecanım erken son bulmuş oldu.

Madem sadece yanıt vermek için üye oldunuz, burada kalın da bizler de sizin deneyimlerinizden yararlanabilelim.

Düzenleyen Lonicera : 06-03-2016 saat 11:49
Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön