Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan
Bu sene ilk defa sebze yatakları yapıyoruz. Sağlam olsunlar, şöyle bir 15 seneyi çıkarsınlar istedik. Çürümeye karşı dayanıklı redwood (Sequoia sempervirens, sahil sekoyası) tahtalarını kullandık ve de et kalınlığını yüksek tuttuk. Daha sonra detaylı yapım aşamalarını da paylaşacağım.
Dayanıklılığı bir nebze daha arttırmak için yan yüzeylerin iç taraflarını kalın siyah naylonla kaplama önerisi almıştım. Naylonun toprağa bir salınımı olur mu tam emin değilim. Ama asıl ilginç olan yabancı bir forumda birisi sebze yataklarından ikisini naylonla kapladığını, ikisi kaplamadığını yazmış. Kapladıklarının daha hızlı çürüdüğünü çünkü naylonla ahşap arasında hapis olan nemin hiç kuruyamadığını söylemiş. Bu konuda bir tecrübesi/önerisi/tahmini olan var mı?
Eklenti 598502
|
Alelade malzemeden yaptığım, hiç koruyucu işlem uygulanmayan
sebze yatakları iki senedir kullanılıyor. Herhangi bir deformasyon, çürüme olmadı. İçine dolduracağınız karışım harcı süzek ve gevşek olursa sorun olmaz diye düşünüyorum. Toprağın doğal ahşapla teması en sağlıklısı...
Sağlamlığı, yüksekliği, şekli çok güzel olmuş.