View Single Post
Eski 02-03-2016, 09:35   #20
hobiciakvarist
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-05-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi defnilaume Mesajı Göster
Merhaba,geçen yıl tohumdan büyüttüğüm lotus çiçeklenmedi.kış boyunca balkonun güney tarafında bıraktım bu yıl çiçeklenir mi? büyük kovanın içinde büyüttüm, kökü çıkarıp bir işlem yapmalımıyım?
Merhaba Sn. defnilaume. "Lotus" Nymphaeaceae ailesinden olmayıp Nelumbonaceae ailesindendir. Lotus için ayrı bir başlık bulunmaktadır. Sorunuzu oraya yöneltmeniz konuların karışmaması için öenm taşımaktadır. Yinede ben bu konu altında size yazayım, forum yöneticileri de iletinizi ilgili başlığa taşırken benim yazdıklarımı da taşırlar umarım.

Lotusunuzu dışarda bıraktığınızı yazmışsınız. Daha tropik iklimlerin bitkisi olan lotus soğa dayanma gücü sergilememektedir. Bu nedenle öncelikle bitkinizi kontrol etmeniz lazım; hala hayatta mı diye.

Bunun en kolay yolu yaprak varlığını kontrol etmek ama bu mevsimde yaprak olacğını sanmıyorum. Şayet var ise, bitkiniz de sorun yoktur. Eğer yok ise bu sefer kontrol etmeniz gereken şey rizomunuz hayatta mı. Genelde kışın rizomlar çürüme tehlikesi geçirirler. Rizomunuz çürüdüyzse genelde umut kalmamış demektir.

Rizmonuz sağlam ise bu sene daha fazla yaprak verecek olan lotusunuz belki bu sene, büyüme mevsiminin sonuna doğru (en ideal şartlarla bakılması taktirde) belki çiçek açabilir. Ancak, 3. yıl çiçek açması daha muhtemeldir, özellikle tohumdan başladıysanız. Bunun nedeni, genellikle ideal büyüme şartları sunulamadığındandır.

hobiciakvarist Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön