View Single Post
Eski 02-03-2016, 08:35   #2467
cgr98
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 01-12-2015
tekrar merhaba,

aslında konuyla ilgili hiçbir ön bilgim yok. önceki yıl pet şişeye ceviz ekmiştim ve filizlenmişti. onun başına gelmeyen kalmadı. gerek köpeklerim gerekse rüzgarda yuvarlanma gibi gerekçelerle çok yara alan ağacı en son kendi ellerimle çim gübresi kullanarak yakmıştım. herhalde böyle bir başlangıç hikayesi bir tür zorunluluk

geçtiğimiz sonbaharda evde iki adet ofisimde de bir adet ceviz ektim. tohumlar niğdeden, benim memleket, cinslerini bilmiyorum ama güzel birkaç ceviz ağacımız var. orta boy saksılar kullandım. sulamayı yağmurlama vb yöntemler ile değil de pet şişe ile yaptım.

ilk filizlenen ( aralık başı gibi) resimde şu an minik bir tomurcuktan ibaret olanıydı. bu arkadaş zamanla karardı ama tam olarak ölmedi. resimde kuruyan kısım zor seçiliyor ama 3 cm boylarında kuru bir yapı var orada. dibinde de yeni bir tomurcuk...

bundan yaklaşık bir ay sonra da yapraklı olan filizlendi. topra kurudukça suladım.

üç gün önceye kadar iç mekanda cam önünde durdular. üç gündür balkona çıkardım ama havalar bozacağı için bu gece içeri almayı planlıyorum yeniden.

şimdi durumları bu şekilde. ileride kendi bahçem olursa oraya dikmek istiyorum ama önümüzdeki bir iki yıl boyunca saksı büyüterek evde büyütmeyi planlıyorum. bahçe dediysem de tarımsal üretim için değil.

bonsai konusunda da bir hevesim var. şimdi de birkaç ekim yapacağım. bonsai konusunda da bir hevesim var. belki bir ya da iki tanesini onun için ayırırım.

Eklenen Resimler

cgr98 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön