View Single Post
Eski 29-02-2016, 19:31   #15
tugrulalp
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-12-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sabah Mesajı Göster
Bahçeniz hayırlı olsun.

Bahçenizin yeri, çevresi çok güzel görünüyor. İlerde Meram'a yakışır yeşil ve güllerle dolu bir evde oturmanızı dilerim. Yıllar çabuk geçiyor. Bu fotoğraflar da inşallah yeşil bahçenizde otururken hatıra olacak.
Çok teşekkür ederim, o günlerin gelmesi için inanın sabırsızlanıyorum.

Alıntı:
Bahçenize hızla baktım, kısa bir iki not yazayım:

Almayı düşündüğünüz ağaçların, mavi serviler de dahil, olgunluk çaplarını plana çizerek ağaç adedine karar verin.

150 fidan yazmışsınız, sanırım hata olmuş.

Sayın gilan'ın sayesinde kullanmaya başladığım program, dikim aralığını (serviler için 1 metre, meyve fidanları için 5 metre) belirtince fidan sayısını tam olarak çıkardı. En fazla 124 servi, 21 meyve ağacı dikebiliyorum; o yüzden 150 yazıp yuvarlamıştım. Servi aralıkları konusunda önerilerinize açığım ancak 1 metre aralıklı dikilmiş rüzgar perdesi yapılmış örnekleri inceledim, hoşuma gitti.

Alıntı:
Garaj ile evin yan yana olması kullanışlı olur. Bahçe malzemelerini koymak için de bir alan eklemek gerekir.
Son tasarımda garajla evi biraz daha yaklaştırdık. Ardiye ve ocağı evin arkasına eklenecek şekilde tasarlıyoruz şimdilik.

Alıntı:
Servi yanında sedir ağacını da düşünebilirsiniz.

Duvarlara sardırmak için gül fidanlarını da şimdiden dikebilirsiniz.

Komşu evlere, bahçelere bakmak da fikir verir. Onların deneyimleri, tavsiyeleri de yararlı olur.
Özellikle biraz uzağımızdaki bir evin servilerinden çok etkilendim ve o günden beri servi diye tutturdum zaten Fotoğrafını paylaşmak isterim sizlerle.

Name:  Servi.jpg
Views: 914
Size:  26.3 KB

Alıntı:
Plan için profesyonel destek almak iyi olur. Altyapı, güneş vb birçok nokta dikkate alınır.

Kolay gelsin.
Eş dost yardımı ve siz değerli ağaçseverlerin desteğiyle ilerliyorum şimdilik
İlginizden dolayı teşekkür eder, saygılarımı sunarım. Sağlıcakla kalın...

Düzenleyen tugrulalp : 29-02-2016 saat 22:24
tugrulalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön