30-01-2006, 13:51
|
#10
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,563
|
Alıntı:
Mango'yu kesip yedikten sonra, çekirdeği temizlenip güzelce kurulanır. Çekirdeğin bir kenarı biraz yuvarlaktır, diğer kenarı biraz daha keskindir.
Çekirdeğin iç kısmının küçük bir bölümünü açıkta bırakmak için, bir bıçak yardımıyla keskşn kenarından dikkatlice kesin. Bitki embriyosunu açığa çıkartmak için kısmen çekirdek kabuğunu kaldırın ama hareketsiz bırakın. Çekirdeği, kesilmiş tarafı üste gelecek şekilde, su dolu bir kaba koyun ve mutfak penceresi gibi güneşli ılık bir yere yerleştirin.
2-3 günde bir suyunu değiştirin, bir kaç hafta sonra tohumun çimlendiğini göreceksiniz. Yaklaşık 6 yapraklı olduktan sonra toprağa dikin. Daha erken almayın, toprağa almadan önce iyice filizlenmiş olması gerekiyor.
Sıcaklık 22 derecenin üstünde olmalı. Bu nedenle belki yazın daha kolay çimlenebilir.
Yapılan bir hata da, mangoların henüz olmadan toplanması ve dolayısıyla çekirdeklerinin tam gelişmemiş olmasıdır. Bu yüzden olmuş mango alın.
http://www.greendealer-exotic-seeds....goPapGuav.html
|
bu da böyle bir bilgiydi
işe yarar umarım
|
|
|