Sn. Gilan, çok teşekkür ederim. Her bir öneri bir hatanın önlenmesi anlamına geliyor benim için.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan
Mavi servileriniz hayrlı olsun.  Bence küçük ve de dolayısıyla ucuz fidan almak çok yerinde olmuş. Bahçenizde daha hızlı gelişeceklerdir. Zaten şu an bahçe boş olduğu için çok aceleniz de yok.
|
Şebeke suyum bu pazar bağlanacak, fidanları da diğer hafta ancak alabilirim
Dört cephe konusunda çevremdekiler ısrarla yapma diyor ama bir türlü vazgeçemiyorum. Son güne kadar her an her şey olabilir mavi servi konusunda
Alıntı:
Realtime Landscaping programını beğenmenize sevindim. Tasarımlarınızı bizimle de paylaşırsınız umarım. 
|
Memnuniyetle paylaşırım, program harika! Taslak durumdaki projemi biraz daha ayrıntılı hale getirmem lazım. Ardiye ve ocağı evin arkasına aldım ve evi garaja yaklaştırdım ama garajla bitişik değil.
Alıntı:
İlk olarak 80 metrekare 3 oda için bence çok sıkışık olur. Ya metrekareyi biraz büyütmenizi, ya da oda sayısını azaltmanızı tavsiye ederim.
|
Kesinlikle haklısınız, ev işinin seneye kalma ihtimali arttı zaten. Şu anki çizimlerimde ev 100 m2 oldu, verandalar hariç, bütçe açığım gittikçe artıyor bu arada : ( Üç çocuğum var, oda sayısını da azaltamayacağım için daha çok çalışıp daha fazla para kazanmam gerekiyor sanırım
Alıntı:
İkinci olarak da meyve ağaçlarına ayırdığınız bölgede ağaçların arasından bir patika yapıp yolun sonuna da ilgi çekici bir şey koyabilirsiniz. Bu bir oturma alanı olabilir, kulübe olabilir, çeşme olabilir... Eğer bu bölge sadece sıra sıra meyve ağaçlarına ait olursa kısmen ölü bir bölge olur, aktif olarak kullanılmaz. Oysa böyle bir yürüme yoluyla bir yere varılırsa bahçenin bütünlüğüne dahil olur.
|
İşte, Realtime Landscaping programını beğenmemin ilk nedeni: Dediğiniz gibi meyve ağaçlarının olduğu bölümün bahçemde bir yabancıymış gibi durduğunu programdaki animasyon uygulamasına tıklayınca ben de fark ettim. Paylaştığınız fotoğraflardaki gibi bir şeyler yapmam şart ancak çimin içinde ağacı pek önermiyorlardı sanırım bazı üyelerimiz. Çim dışında bir şeylerle yürüme yolunu bir şekilde tamamlayacak unsurlar oluşturmalıyım. Patikanın sonuna da doğal bir dinlenme alanı belki... evet, çok hoş olacak galiba.
Çok teşekkür ederim, ufkumu genişlettiğiniz için. Lütfen tasarımımı paylaştığımda da olumlu olumsuz eleştirilerinizi esirgemeyin. Sağlıcakla kalın...