Selamlar, yeni üye <--
Yılbaşı çiçeklerimle ilgili bir sorum olacak, yanıtlarsanız çok sevinirim.
Bu sene çok acil bir şekilde İstanbul'dan Bodrum'a taşındım. Eşyalarım benden sonra geldiler, haliyle 2 çiçeğimi susuzluktan kaybettim

1 tane yılbaşı çiçeğimi kurtarabildim (öyle sanıyorum en azından) İnanılmaz güzel açan kocaman bir çiçekti. Boyutundan birşey kaybetmedi. Ben bir kaç dişini kopartıp temizledim. Rengi önceye göre biraz soluk. Şu an bahçede ve bol güneş alıyor.
Diğer çiçeğim ise buradan alındı. Tomurcukluyken annem hediye almış ve tabi ki 2 gün içinde bütün tomurcuklarını ve çiçeklerini döktü. Fakat şimdi dişleri sanki suyunu dışarı atıp çürüyor gibi. Yaprakları şeffaflaşıyor. Onu da biraz temizleyip küçülttüm ve saksısını değiştirdim. Toprak olarak bahçenin toprağını kullanıyorum. Buranın toprağı baya kumlu ve taşlı o yüzden birazcık torfla karıştırıp kullanıyorum. Sulamayı da çok sık olmamakla birlikte (haftada bir) besinle karıştırıp yapıyorum.
Sorum şu; yılbaşı çiçeklerimi (Hatiora gaertneri) içeri almalı mıyım? Bahçede güneş görmeleri mi daha iyi yoksa içerde rüzgar ve yağmurdan korunmaları mı? Burada hava 18-25 derece arası değişiyor. Çok yer değiştirmemem gerektiğini biliyorum ve her iki çiçeğim de travmalı oldu

bir daha çiçek açmazlar ya da ölürlerse inanın çok üzülürüm.

(( Yardımlarınızı bekliyorum.
Sevgiler.
Berfu