View Single Post
Eski 24-02-2016, 22:56   #5608
gecekorsanı
Ağaçsever

gecekorsanı's Avatar

Giriş Tarihi: 20-11-2013
[QUOTE=Ethio;1441914]Cevabınız için teşekkürler gecekorsanı. Ben iyi bilinen marka bir fermente tavuk gübresini 4 fidanımda denedim ve tavsiye edilen miktarda/şekilde verdiğim halde 4 fidanda öldü. Allah tan bir aptallık yapıp hepsinde denememişim. O günden beri yapraktan veya topraktan hangi gübreyi versem korkar oldum. Misal farklı zamanlarda 1 4.5.28 ve 12.18.0 gübreleri yapraktan vereceğim. Hemen aklima "ikisinde de azot var, ya fazla gelirde fidanı yakarsa " şeklinde bir soru işareti geliyor ve ürperiyorum. Daha sonra düşündüm ki eğer bu "yakma" denen şeyin teknik olarak ne anlama geldiğini bilirsem veya hangi besin elementlerinin/faktörlerin bu olaya sebebiyet verdiğini ögrenirsem, olaya daha itinalı yaklaşirim ve içim rahat olur. O bağlamda sormuştum .

Fidanin yanma konusunda hangi etmenlere karşı hassasiyet duyduğunu bilen var mı acaba? Misal atıyorum "fazla potasyum versen sıkıntı olmaz ama azot gübrelemesine karşı çok hassas olmalısın ya değilse fidanı yakar" gibi elinde bilgi olan var mı ?[/QUOT

benim gübreleme proğramı sana bi fikir verebilir.kökler 9 yaşında aşılar 4yaşına girecek
martta 15+15+15+zn+f ağaç başı 300-400 gr bant usulu gübreleme
nisan ortası amanyum sülfat ağaç başı 300-400 gr serpme ve toprağa karıştırtırma
mayıs ortası üre ağaçbaşı 300-400 gr serpme toprağa karıştırma
haziran ortası 300-400 gr amanyum sülfat serpme toprağa karıştırma
damla sulama ile her sulamada humik asit
3 sulamada bir map veya mkp
her 2-3 sulamada demir+çinko çünkü toprakta eksik
yapraktan iki defa mikro element.çiçeklenme sonunda ve temmuz sonu veya ağustos başında
mart ayında ağaç başı 4-5 kg solucan gübresi

gecekorsanı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön