View Single Post
Eski 24-02-2016, 12:25   #16
olmez
Ağaç Dostu

olmez's Avatar

Giriş Tarihi: 09-08-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Sn. olmez;

Elinizdeki bardaklar kağıttan sanırım. Plastikten bile olsa bardağın altını komple alıp ters çevirerek uzun fidelerinizi bu boşluktan dışarıya çıkartın. İsterseniz sağa sola tam olarak gitmemesi için iki bardak uzunluğunda bir dal parçası da ilk bardağa dikin. Uzun fidelere zarar gelmeden yavaş yavaş ikinci bardağın içini toprak ile doldurun. Bitki uzun boyu yanlardan desteklenmiş olunca kırılma riski azalacaktır. Daha sonra biraz su ile sulayıp en çok güneş alan biraz daha soğuk olan bir yere yavaş yavaş çıkartın. Bitkiniz kısa sürede hem güneşe alışacak hem de gövdesini kalınlaştırarak büyüyecektir.
Kolay gelsin.
Şu anda yapabildiğim o zaten Sn. Muda. Evde 30 cm lik çöp şiş çubukları vardı. Onları bardaklara dikip üstlerinde yarık açtım. Bitkileri en üst noktalarından (yaprakların hemen altından) bu sırıklara bağlayıp ipin ucunu biraz uzun bırakarak o ucu çubuğun tepesine açtığım yarığa sıkıştırarak askıya aldım açıkçası. Yeterli gelmedi bir de aşağılardan bağladım sırığa bitkileri. Kaymasın diye o bağın ucunu da uzun bırakıp yine yukarıya yarığa askı yaptım. Şu an için sırık desteği ile oldukça sağlam bir şekilde mini seranın içinde duruyorlar.

olmez Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön