View Single Post
Eski 22-02-2016, 16:58   #11
Ethio
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 21-10-2014
Şehir: Konya
Mesajlar: 22
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gecekorsanı Mesajı Göster
Bitkilerde dengeli besin verilmesi gerekir.eksik olunca eksikliğin
Meydana getireceği belirtiler görülür. Örneğin azotun eksik verilmesi büyümede sorun çıkarır bitki cılız kalir.fazla verilmesi aşırı büyümeye neden olur buda yeni surgunler in kış soguklarina dayanması ni engeller..Aşırı fazla verilmesi ise bitkiyi öldürür. Toprak tahlili ne göre gübreleme yapılmalıdır. Aynı insanlarda ki
Dengeli beslenme gibi dusun
Cevabınız için teşekkürler gecekorsanı. Ben iyi bilinen marka bir fermente tavuk gübresini 4 fidanımda denedim ve tavsiye edilen miktarda/şekilde verdiğim halde 4 fidanda öldü. Allah tan bir aptallık yapıp hepsinde denememişim. O günden beri yapraktan veya topraktan hangi gübreyi versem korkar oldum. Misal farklı zamanlarda 14.5.28 ve 12.18.0 gübreleri yapraktan vereceğim. Hemen aklima "ikisinde de azot var, ya fazla gelirde fidanı yakarsa " şeklinde bir soru işareti geliyor ve ürperiyorum. Daha sonra düşündüm ki eğer bu "yakma" denen şeyin teknik olarak ne anlama geldiğini bilirsem veya hangi besin elementlerinin/faktörlerin bu olaya sebebiyet verdiğini ögrenirsem, olaya daha itinalı yaklaşirim ve içim rahat olur. O bağlamda sormuştum .

Fidanin yanma konusunda hangi etmenlere karşı hassasiyet duyduğunu bilen var mı acaba? Misal atıyorum "fazla potasyum versen sıkıntı olmaz ama azot gübrelemesine karşı çok hassas olmalısın ya değilse fidanı yakar" gibi elinde bilgi olan var mı ?

Ethio Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön